maanantai 27. helmikuuta 2023

Käsityöinto hukassa!

Mikäköhän siinä on, että toisinaan sitä keksii ajantappamiseksi vaikka minkälaista käsillä näperreltävää ja toisinaan taas ei sitten millään. Joskus se kutominen on maailman parasta ajanvietettä ja toisinaan sen vaan unohtaa jonnekin -pyykkikasojen ja arjen keskelle. Vähän tylsää, mutta varmasti aika normaalia. 

Olen itse melko helposti innostuva, mutta en kuitenkaan sellainen, että lähtisin ihan joka leikkiin mukaan. Tiedän omat rajani ja mitä osaan. Silmät pyöreinä ihailen toisten aikaansaannoksia. Ja olen oikeasti niin onnellinen, että joku osaa jotain niin hienosti! Minulle se lapasen valmiiksi saaminen on kova saavutus. ;) 

Mutta on siinä käsillä tekemisessä jokin taika, ihan ehdottomasti. Eikä sen siis tarvitse olla pelkkää sukkien kutomista. Se voi olla kauniiden joulukorttien askartelua ja ruusupuutarhan istutusta ja hoitoa. Se saattaa olla piha-aidan ja hiekkalaatikon rakentamista tai posliininmaalausta kansalaisopistolla. Taivas on rajana!

Minulla on pieni haave. Ja ehkäpä se joskus toteutuu. ;) Haluaisin oman pienen, ihan pikkuriikkisen käsityö-/askartelunurkkauksen. Sieltä löytyisi pieni, soma pöytä sekä paljon (?) säilytystilaa. Kaikki keskeneräiset hommat voisi jättää huoletta sinne eivätkä ne olisi kenenkään tiellä. Kun inspiraatio taas iskisi, voisin mennä jatkamaan ja rentoutumaan omaan käsityö-corneriin. Onko sinulla kässätavarat omassa huoneessa/tilassa vai miten olet järjestellyt ne? Vinkkejä voi laittaa kommenttiboksiin. Ja ehdotuksia siitä miten kadonneen kutomis-innostuksen saisi elpymään, otetaan ilolla vastaan! 


Hauskaa alkanutta viikkoa sinne! Ylihuomenna on jo maaliskuu...
P.s. Joululomalla kudoin sukkia/lapasia nonstop. :D

5 kommenttia:

 1. Olet varmaan kutonut liikaa ja kyllästynyt siihen. Kun pidät tauon, niin motivaatio tulee itsestään takaisin. Keväällä ja kesällä tekee mieli kutoa jotakin kesäisempää. Nyt on aika värkätä jotakin kivaa pääsiäiseksi. Kaupat ovat jo vaihtaneet tarjontansa pääsiäsiteemaan, mutta omatekoiset askartelut ovat laadukkaampia.
  Minulla on kreatiivinen, persoonallinen järjestys, joka ei kelpaa malliksi.Pedanttisuus tappaa kreatiivisuuden. Asun yksin, enkä konmarita. Marie Kondokaan ei kertomansa mukaan enää konmarita, kun hänestä tuli äiti. Joo, maaliskuusta alkaa meteorologinen kevät. Naurattaa, kun luin suomenkielisestä Wikipediasta, että terminen kevät alkaa Saksassa tammikuun lopulla. Kalenterin mukaan kylläkin kevät alkaa kevätpäivän tasauksesta. Tänä yönä on nyt sitten terminen talvi, ja Saksassakin näkyy revontulet. Terkkuja Reinin rannoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kommentista! Minäkin luin uutisista kuinka revontulet ovat valaisseet yötaivasta monessa eri paikassa. Ei tarvitse edes matkustaa niin pohjoiseen. Eilen pyörän selässä tuli vähän vilu, mutta ehkä myös olin varustautunut liian kevein vaattein. Kevät kuitenkin jo mielessä...Mukavaa tiistaita Reinin rannoille!

   Poista
 2. Voi, voi, tuolla tavalla käy usein minullekin, enkä syytä tiedä. Nyt on ollut käsi niin kipeä, tulehtunut kai, että on ollut pakko olla tekemättä käsitöitä. Mutta kyllä se innostus taas sinulle tulee. Usko pois. Tekeillä oleva neule tai virkkaus ovat yleensä käden ulottuvilla sohvalla. Ompeluvälineet taas ovat kodinhoitohuoneen kaapeissa ja laatikoissa. Kodinhoitohuoneessa myös ompelen. Kankaita on kaksi korkeaa kaapillista kauniisti laskostettuina. Olen niin ylpeä ylläpitämästäni järjestyksestä 🤭Ompelulangat on järjestetty värien mukaan😅Näistä paikoista ei yleensä kukaan muu hae mitään, joten järjestys säilyy, kun saa vain itsensä pidettyä kurissa 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! 😍 Ihanaa, että sinulla on käsityötarvikkeet hyvässä järjestyksessä. 😍

   Poista