tiistai 21. toukokuuta 2024

Kirpputorimaljakko

Nyt on ollut jos jonkinlaista juhlapyhää. Kaikki ovat ajoittuneet sopivasti kevääseen. Pääsiäinen oli tänä vuonna myöhään, vasta huhtikuussa ja toukokuussa oli helatorstai, Saksan isänpäivä sekä helluntai. Kaikki yhdessä läjässä. Saksan isänpäivä menee meillä yleensä vähän "ohi". Olemme aina juhlistaneet isää ja isoisää marraskuussa. :)

Poikaa on kovasti harmittanut, kun emme ole käyneet vielä tänä vuonna eläintarhassa. (Pääsiäisenä olimme reissussa, mutta muuten olemme olleet tosi paljon kotosalla.) Hän niin tykkää eläimistä ja kyllä meidän tytärkin. Mies on ollut työreissussa tosi paljon emmekä ole sitten kolmestaan käyneet lähikaupunkia kauempana. Minullakin on ollut töitä jonkun verran enkä koskaan tiedä saanko työvuoron seuraavaksi päiväksi vai en. Kieltäytyä toki saa, jos on jotain muuta menoa. Olen töissä silloin kun minua tarvitaan, en joka päivä enkä kahdeksasta neljään. Mutta yleensä saan tietää duunipäivistä ihan hyvissä ajoin. Näitä viime hetken juttuja on onneksi harvemmin.

Kotiin olen löytänyt pari edullista kirpputorilöytöä ja niistä toinen esiintyy alla olevassa kuvassa. Tykkään maljakosta hurjan paljon ja itse asiassa tästä löydöstä en maksanut mitään! Se oli menossa kiertoon eikä kierrätyskeskuksen myyntihyllyyn. Pelastin violetin, kapean maljakon lasinkeräyslaatikolta! Niin kiva ja kaunis värikin vielä. Toisesta ostoksesta (maksoinkohan siitä 2 euroa...) laitan kuvia vähän myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Heh, se Saksan isänpäivä on höpöjuttu ja menee monelta muultakin ohi. Näyttää olevan paremminkin niissä ns, uusissa osavaltioissa (entisessä DDR:ssä) miesten retkipäivä ja juomingit. Kotikaupungissani Reinin varrella Rheinland-Pfalzissa on tavallisesti helatorstaista sunnuntaihin kansanjuhlat nimeltään Olkihattujuhlat (Strohhutfest), Pfalzin maakunnan suurimmat katujuhlat kaupungin keskustan torilla ja kaduilla. Esiintymislavalla on ohjelmaa ja paikkakunnan yhdistykset tienaavat rahaa ruoka- ja juomateltoissa. Musiikki pelaa, makkarat ja Brezelit maistuvat ja olut, viini, coca cola ja appelsiinilimonaadi virtaa. Kaiklla on niin mukavaa. Kävijöitä ympäristöstä on vuosittain arviolta 150 000 ja 200 000 välillä kolmessa päivässä. Olkihattujuhla on kaino viittaus isän vanhaan olkihattuun. Tänä vuonna helatorstai oli niin aikaisin, että silloin pidettiin Pfalz-juhlat ja olkihattujuhlat ovat vasta 30. toukokuuta - 2. kesäkuuta, eli alkaa Fronleichnam-päivänä. Kuinkas muuten. Jos ei ole juhlaa, niin pflazilaiset keksivät juhlimisen aiheen.
    Maljakkosi on kaunis minunkin mielestäni.

    VastaaPoista
  2. On tosi kivaa, että järjestetään tapahtumia ja juhlia. Hyvää ruokaa, seuraa, musiikkia ja ehkä vähän auringonpaistettakin. 😊🌞

    VastaaPoista