torstai 20. maaliskuuta 2025

Orzopastaa ja lihapullia

 











Moikka moi ja tänään on vuorossa arkiruokaresepti! Ja koska olen aina rehellinen niin kerron jo heti alkuun, että vaikka kuinka reseptissä lukeekin kanan jauheliha niin minä jouduin käyttämään naudanlihaa. Luulin saavani ison marketin lihatiskiltä kanan jauhelihaa, mutta eipäs se nyt vaan onnistunut. Muuten käytin tätä reseptiä jonka inspiraationa toimi useampi ohje. Oikein maistuva arkiruoka.


LIHAPULLAT
400 g kanan jauhelihaa (käytin naudan jauhelihaa)
1 rkl mietoa keltaista currytahnaa (käytä vähemmän, jos tuntuu siltä)
0,5 tl suolaa
0,5 tl kuivattua timjamia
0,5 sitruunan mehu sekä raastettua kuorta
1 kananmuna

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita (tai loraus öljyä, maun mukaan)
1 tl kurkumaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
4 dl Orzo jyväpastaa
6 dl kanalientä
2 dl kermaa
pakastepinaattia oman maun mukaan 



Valmistetaan ensin lihapullat. Sekoita jauhelihaan mausteet sekä kananmuna ja pyörittele pulliksi. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min. 

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä isossa pannussa/kasarissa. Lisää kurkuma, suola sekä mustapippuri. Kuullotta vielä hetken aikaa. Lisää pannulle orzo ja kanaliemi. Anna hautua kannen alla lähes kypsäksi välillä sekoitellen n. 10 min.
Lisää kerma ja pinaatti. Sekoittele ilman kantta kunnes pasta on kypsää ja lisää lopuksi kanapullat valmiin pastan sekaan.


Ja sitten ruokapöytään!



Orzo, also known as risoni, is a form of short-cut pasta shaped like a large grain of rice. Orzo is traditionally made from flour, but it can also be made of whole grain. It is often made with semolina, a type of flour made from durum wheat.

The name orzo is common for this pasta shape in North America, but less so in Italy, where the word usually still means 'barley'. (Lähde: Wikipedia)

3 kommenttia: