torstai 4. syyskuuta 2025

Gluteeniton porkkanakakku & gluteeniton mutakakku









Ja nyt tähän väliin nämä lupaamani herkulliset ohjeet! Huomenna saan kylääni 4 työkaveriani ja tänään pitääkin leipoa jotakin. Meinasin, että saisin leipurimestarista eli tyttärestäni hyvän apulaisen tai siis jos minä olisin hänen apulainen! Pitäisikö kokeilla jotain uutta vai etsinkö jotain maistuvaa oman blogin resepteistä. Ehkä teen niin. On kuitenkin monta hyväksi havaittua ja koettua ohjetta blogissa. Ja, jos valmistan hieman reilummat kakut saamme lauantainakin herkutella. Minulla on töitä lauantaina joten töiden jälkeen kakkupalan nauttiminen kuulostaa oikein hyvältä idealta. Kohta siis leipomaan! 




GLUTEENITON MUTAKAKKU

150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin maissijauhoja)
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta


Suklaakuorrutus

0,5 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g tummaa suklaata


Sulata voi ja paloiteltu tumma suklaa mikrossa tai kattilassa.
Lisää kananmunat yksitellen voi-suklaasulaan.
Lisää kuivat keskenään ja lisää sitten taikinaan, sekoita tasaiseksi.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ( n. 20 cm) ja reunojen väliin. 
Paista uunin keski- tai alaosassa 200 asteessa n. 20 min. 
Anna kakun jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrutus.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto sekä sulata suklaa. 
Lisää suklaa vaahdon joukkoon. 
Kuorrutusta kakun päälle ja koristeita mielesi mukaan.




GLUTEENITON PORKKANAKAKKU

350 g porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita 
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin maissijauhoja)
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta


Kuorrutus

50 g voita
180 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
1 tl sitruunanmehua
sitruunankuorta raastettuna


Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi.
Sulata voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään. 
Lisää sulatettu voi ja porkkanaraaste. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita se taikinan joukkoon.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan (n. 24 cm) ja reunan väliin. 
Voitele ja jauhota vuoka gluteenittomalla jauhoseoksella. 
Paista 175 asteessa, uunin alatasossa n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. 
Levitä kuorrutus ja koristele mielesi mukaan.

2 kommenttia:

  1. Kiva, että jaat gluteenittomia ohjeita.Tuota porkkanakakkua voisin kokeillakin.Se on meillä aina lemppari näin syksyllä.

    VastaaPoista