Hyvää maantaita kaikille! Onko mukava viikonloppu takana ja kuka katsoi eilen jännittävän pronssiottelun? Kyllä oli mitali tosi, tosi lähellä! Jännitin sohvan takana kiljuen ja eläydyin pelin tiimellykseen mukaan ihan täysillä. Lapset huutelivat minulle, että mitä oikein katson, kun olin varsin kovaääninen! :D (Olin heille kyllä kertonut, mutta eivät seuraa urheilua niin eivät olleet rekisteröineet mitä olin puhunut.) Tytär joka ei edes seurannut ottelua sanoi minulle, että eikö neljäs sija ollut hieno suoritus, jos Suomi ei ollut aiemmin päässyt ihan näin pitkälle EM-koripallossa. Nuoriso löytää joskus ne oikeat sanat. ;) Eli hienoa Susijengi!
Ja nyt vielä nämä loput lupaamani ohjeet. Key lime pie sekä omenapiirakka olivat varsin maukkaita ja näitä aion kyllä leipoa toistekin. Ja vieraatkin pitivät kovasti ja se on tärkeää myös, että kaikille maistuu.
175 g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte
2 dl kuohukermaa
400 g rahkaa
400 g rahkaa
vaniljaesanssia
0,5 dl sokeria
2 keltuaista
1½ tl limetin kuorta
3 rkl limetin mehua
0,5 dl sokeria
2 keltuaista
1½ tl limetin kuorta
3 rkl limetin mehua
Koristeeksi
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
Sulata voi vaikka mikrossa. Murskaa keksit. Lisää keksimurskaan sulatettu voi.
Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle pala leivinpaperia.
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria
Sulata voi vaikka mikrossa. Murskaa keksit. Lisää keksimurskaan sulatettu voi.
Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle pala leivinpaperia.
Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle sekä reunoille.
Esipaista pohjaa uunin alaosassa 175 asteessa 7 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä rahka, sokeri ja keltuaiset toisessa kulhossa.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä rahka, sokeri ja keltuaiset toisessa kulhossa.
Pese limetit kuumalla vedellä ja raasta ohut pintakuori.
Lisää n. 1,5 tl kuorta täytteeseen. Purista mehu. Lisää sitä 3 rkl täytteeseen.
Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma.
Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma.
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min.
Koristele kermavaahdolla.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30 min.
Koristele kermavaahdolla.
Pohja
200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maitoa
1 kananmuna
Täyte
4 omenaa
kanelia
Sulata voi ja sekoita voisulaan sokeri sekä jauhot.
Ota taikinasta n. 1 dl ja säästä se pinnalle ripoteltavaksi.
Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja kananmuna.
Kaada löysähkö taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa viipaleiksi.
4 omenaa
kanelia
Sulata voi ja sekoita voisulaan sokeri sekä jauhot.
Ota taikinasta n. 1 dl ja säästä se pinnalle ripoteltavaksi.
Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja kananmuna.
Kaada löysähkö taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa viipaleiksi.
Omenaviipaleet pohjatn päälle, sekä kanelia maun mukaan ja muruseos.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti