-

-

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Persikkainen hyydykekakku



Onkohan mitään 'järkeä' raapustaa ylös tämän kakun/tortun 
reseptiä. Se nimittäin on enemmänkin minun päässäni, nopea 
päähänpisto kuin tarkkaan harkittu, selkeä ja helppolukuinen resepti. ;)



Mutta aloitetaan raapustaminen, saa huikata kommenttiboksiin, 
jos on jotain ehdotuksia tai muuta. :)



n. 1,5 pkt Orios-tyyppisiä tummia täytekeksejä
+ sulaa voita

^ keksit murskataan esim. Minigrip-pussissa kaulinta apuna 
käyttäen, sekoita murska ja voisula keskenään

Isohko tölkki sokeroimattomia tölkkipersikoita
rahkaa (apua, kuinka paljon minulla oli, 250 vai 500 g?)

^ muussaa persikat sauvasekoittimella, ota osa liemestä talteen
sekoita persikkasose rahkan sekaan, maistele ja lisää sokeria 
halutessasi

4-6 liivatetta

^ lämmitä pikkukattilassa persikkalientä, anna 
sen jäähtyä ja lisää kylmässä vedessä lionneet 
liivatteet sekaan. Lisää liivateliuos ohuena nauhana 
persikkarahkan joukkoon.


Painele keksimurska kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Liian tiukasti paineltu 
keksiseos tekee pohjasta turhan kovan ja vaikeasti leikattavan. Lisää rahka-
liivateseos päälle ja pistä kakku kelmulla peiteltynä jääkaappiin useiksi 
tunneiksi. Itse valmistin kakun illalla ja irroitin vuoasta seuraavana päivänä 
aamupäivällä. Joten kakku oli hyvän aikaa tekeytymässä.
Käytin n. 20-25 cm irtopohjavuokaa jota en voidellut, 
mutta kakku irtosi seuraavana päivänä todella hienosti!


Kakku oli varsin miedosti persikan makuinen, joten rahkan 
määrä riippuu persikkasoseen määrästä sekä tietysti 
herkuttelijan omasta mausta.






Ensi viikko ja uudet kujeet...

Alkaako maanantai hymy huulilla vai 
"eii, taas maanantai" -tyyppisesti? 
Toivon tuota ensimmäisesti, niin 
Sinulle kuin itselleni. :)


2 kommenttia:

  1. Hienosti ohjeesta pääsee kiinni....ja varmasti onnistuu =D Oikein iloista ja antoisaa alkavaa uutta viikkoa sinne Saksaan!

    VastaaPoista