-

-

torstai 28. heinäkuuta 2016

Muistoja viime kesältä: Madrid


Kaupunki josta en ennalta tiennyt mitään muuta, kuin sen olevan Espanjan 
pääkaupunki lumosi minut täysin viime kesänä. Nautimme kaupungista 6 päivää 
ja talsimme päivittäin ympäriinsä n. 20 km. Ihanat tapakset, viinit, ihmispaljous, 
keskikesän kuumuus, mahtipontiset rakennukset, cava ja historia, siinä kai kiteytettynä.

Paljon mielenkiintoisia museoita, mahtavat shoppailumahdollisuudet, 
Warnerin teemapuisto, kaupungin koreat puistot....Madrid on Espanjan pääkaupunki. Se on myös ympäröivän Madridin itsehallinnollisen maakunnan (Comunidad de Madrid) pääkaupunki. Itse kaupungin (Municipio de Madrid) asukasluku on 3 207 247 (2013). Jos otetaan huomioon koko maakunta, väkiluku on 6 495 551 (2013). Madridin metropolialue on väkiluvultaan Euroopan unionin neljänneksi suurin Lontoon, Pariisin ja Rein–Ruhrin metropolialueiden jälkeen. 

Madridin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Paseo del Pradon museokolmikko (Prado, Reina Sofía ja Thyssen-Bornemisza), kuninkaallinen palatsi, Debodin temppeli, Almudenan katedraali, Puerta de Alcalá ja Buen Retiron puisto ja tekojärvi.
Plaza Mayor on Madridin keskus ja kuuluisin aukio, joka muistuttaa Rooman Piazza Navonaa. Plaza Mayorin lisäksi väenvilskettä voi seurata kaupungin keskusaukioilla Puerta del Solilla.
Casa de Campo on suuri, lähes kahdentuhannen hehtaarin viheralue, josta löytyy huvipuisto (Parque de Atracciones de Madrid), uima-allas, järvi sekä uudentyyppinen eläintarha. Vierailun jännitystä lisää matka köysiradalla (teleférico). Sunnuntaisin Casa de Campo on suosittu koko perheen retkikohde.
Jalkapallon ystäviä kiinnostanevat Real Madridin ja Atlético Madridin kotiareenat Santiago Bernabéu ja Vicente Calderón. Madridissa sijaitsee myös yksi maailman kuuluisimmista härkätaisteluareenoista, Las Ventas.
Muut lähistön kaupungit ovat suosittuja päiväretkien kohteita. Niihin kuuluvat Toledo, Segovia, Ávila, Aranjuez ja Alcalá de Henares. Lisäksi suosittuja vierailukohteita ovat luostari-, museo- ja palatsikokonaisuus El Escorial sekä diktaattori Francisco Francon rakennuttama monumentti Santa Cruz del Valle de los Caídos. LähdeWikipedia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti