-

-

maanantai 5. kesäkuuta 2017

Vieraita tulossa...

Ensi viikonloppuna kestitsemme ison kourallisen ihmisiä. Ihmisiä ketkä tunnemme varsin hyvin, mutta tulevat luoksemme ensi kertaa. (Tai ainakin uuteen kotiimme....) Laskujeni mukaan, jos matikkapää on oikeassa, vieraita on tulossa 14. Tähän lukuun sisältyy myös kaksi taaperoikäistä lasta ja kaksi teini-ikäistä. Voi toki olla, että lapset ovat jäämässä kotiin isovanhempien tykö, sitä en tiedä, mutta lapsivieraat ovat aina meille erittäin tervetulleita. :) Eräs pariskunta ilmoitti heti välittömästi, että tulevat ilman pieniä poikiaan. Suloiset pojat ovat varmasti sellaisessa villissä iässä, että vanhemmat haluavat tulla iltavisiitille keskenään. Sekin on ihan ymmärrettävää. Kyllä mekin miehen kanssa joskus sovitaan babysitter perjantai- tai lauantai-illaksi ja lähdetään käymään kahdestaan syömässä ja viineillä. Vaikka oltaisiin poissa vain muutama tunti, on kiva joskus viettää kahdenkeskeistä aikaa jossakin muualla kuin kotisohvalla (noh, mikäs sen parempi paikka on kuin oma koti ja sohva <3). Emme tietoisesti järjestä date night -juttuja, mutta kuitenkin tietyn ajan päästä huomaamme taas istuvamme jossakin kahdestaan ja vain lapsista puhuen! Pari tuntia erossa muksuista ja niin kova ikävä, että muusta ei osata puhuakaan. :D Meille on siunaantunut myös niin kivoja babysittereitä (tai olemme löytäneet eri yhteyksien kautta), että voimme vallan hyvin jättää lapset kotiin leikkimään ja peuhaamaan, ei tarvitse kantaa huolta. Nämä tytöt ansaitsevat aina kunnon korvauksen ja joka kerta heitä varten löytyy naksuja ja limua joita voivat nauttia lasten mentyä nukkumaan. Ovat iloisia siitä, että arvostamme heitä ja olemme heille reiluja. Pelkästään win -win -tilanne!

Miten ihmeessä tämä minun tekstini lähti näin luikertelemaan? Puhuin loppuviikosta ja vieraista, en mistään babysittereistä?? :D Voi hyvää päivää! (Olen varsin levoton sielu aina toisinaan)


Illan järjestelyitä hankaloittaa hiukan se, että olen lasten kanssa syntymäpäiväjuhlilla ja tulen sieltä kotiin vasta samoihin aikoihin vieraiden kanssa. Mies jää kotiin ja hän onkin aikamoinen touhuaja, että siinä ei ole huolenhäivää. Hän laittaa terassin kuntoon ja grillin sekä ulkona olevan uunimme. Minä ajattelin valmistaa perunasalaatin jo lauantaiaamuna koska sehän vaan paranee tekeytyessään jääkaapissa. Aion tehdä myös tapastyyppisen lautasen, leikkelein, oliivien ja juustopalojen ja jälkiruoaksi ajattelin minileivoksia. Minulla on kaapissa minikokoisia piiraspohjia (kuin jättimäinen keksi) ja ne voisi käyttää pois. Olen aiemminkin niitä tarjonnut vieraille, kun ovat todella nopea valmistaa ja kiva antaa jokaiselle omansa. Nämä voi myös täyttää valmiiksi ja koristella vasta vähän ennen h-hetkeä.
Onko vinkkivitosia? Hyviä pottusalaattiohjeita? Minun salaattiin
on aina kuulunut niin suolakurkku kuin vihreä omena ja hitusen
majoneesia. Mitäs teidän muiden perunasalaateissa on?

Voisiko lapsivieraita varten tehdä jotakin? Melonia ja 
mansikoita? Vaahtiksia? Ollaan ulkosalla ja grillaillaan
joten sellaista kivaa kesäistä, helppoa ja rentoa.

Lapset ovat menossa pikkuhiljaa yläkertaan iltapesuille, 
pelasivat isänsä kanssa konsolipelejä, kyllä sieltä sellainen 
kiljuminen välillä kuuluikin!

2 kommenttia:

  1. Teillä onkin ollut varmasti mukavaa herkuttelua ja seurustelua vieraiden kanssa! Rakastan itsetehty perunasalaattia. Edellisten ainesten lisäksi laitan sipulia ja joskus kananmunaa ja fetajuusto ja runsaasti sitä säilökurkkua, että kokonaisuus on raikas. Kastikkeena maustettu kermaviili, jossa joukossa reilusti majoneesia.
    T.Maija Myrskyluodolta

    VastaaPoista
  2. Oi, oiii, rakastan fetajuustoa! Pitääkin kokeilla ensi kerralla perunasalaattiin lisukkeeksi! Kuulostaa hyvältä. 😋 Meillä oli oikein kiva, rattoisa ilta yhdessä 😊

    VastaaPoista