-

-

perjantai 23. kesäkuuta 2017

Herkullista juhannusta!

Meillä täälläpäin ei juhannusta vietellä, tai toki voisimme keskenämme jotenkin juhlia ja vaikkapa kutsua ystäviä juhannustansseihin meidän takaterassille, mutta ehkä ensi vuonna sitten. ;) (Ei olisi yhtään hullumpaa kutsua kansainvälinen ystäväjoukkomme keskikesän juhlaa viettämään kanssamme suomalaisen iskelmän soidessa taustalla....pistetään korvan taakse!)

Toivottavasti Suomessa juhannusviikonloppu sujuu rauhallisesti ja turvallisesti, eikä niitä ikäviä, vuosittaisi tilastolukuja tarvitse mainita tänä vuonna ollenkaan uutisissa. Turvallisesti ja mukavasti yhdessä kesästä nauttien. Hyvää ruokaa ja juomaa, ehkä sitä suomalaista musiikkia ja kukkia tyynyn alle. Ja tietysti komeasti roihuava kokko.

Ajattelin tähän juhannuspostauksen oheen liittää muutaman vanhan ruokakuvan, jussiinhan perinteisesti kuuluu hyvä ruoka. Ja paljon.

Mukavaa viikonloppua! :)

7 kommenttia:

 1. Ihania ruokia!
  Kiinnostaa tuo viiminen kuva. Mitä siinä on?
  Hyvää juhannusta sinulle ja perheellesi!💕☀️🍓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊😎 Tuossa viimeisessä kuvassa on voilehtineliöitä. Olen vain taikinasta leikannut neliönmallisia paloja ja paistanut uunissa ehkä 10 mon. Päällä kananmunaa ja sesaminsiemenet. Sisällä yrttituorejuustoa sekä rucolaa ja ohuenohutta salamia. Vielä päälläkin koristeena rucolaa ja coctailtikku pitää koko komeuden kasassa. 😋

   Kivoja pikkunaposteltavia!

   Poista
  2. Ja siis paiston jälkeen neliö on 'paisunut' sen verran, että sen saa veitsellä leikattua halki. Ja täytteet sisällä. Ja toki voi-,lehti- tai torttutaikinaa voi käyttää. Täältä Saksasta löydän vain yhtä sorttia...Blätterteig joka on lehtitaikina.

   Poista
 2. Herkullisia ruokia!
  Ihanaa juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Olisikin kiva idea tuo suomalaisen keskikesänjuhlan vietto kansainvälisesti!
  Herkullisia kuvia!
  Hyvää Juhannuspäivää! T.Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan ensi vuonna toteuttaa tuo idea... 😉😄

   Poista