-

-

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kinderpiirakka

Luvattoman pitkä aika oli ollut, kun viimeksi olin kinderpiirakkaa leiponut ja nyt tuli herkuteltua. 
Näin pitkää väliä ei saa kyllä missään tapauksessa toiste tulla, on se aikamoista herkkua! Lapset toki pitävät myös. Siksi ajattelinkin, jos tätä leipoisin lasten juhliin kesällä, maistuisi varmaan juhlaväelle. Ja helppo valmistaa isommallekin porukalle, pellillinen riittää jo pitkälle. Nyt tein vain puolikkaalla ohjeella ja hyvin riitti piirakkaa meidän köörille. Maukasta, mutta kuitenkin ihan iisi resepti. Ja, jos ei tällä lähde makeanhimo niin ei sitten millään!




Herkullinen, helppo ohje löydetty, Kotikokki.net




















6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita
4 kpl kananmunia

Voikreemi
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Suklaakuorrutus
100 g Fazerin sinistä
100 g tummaa suklaata
Koristeraidat
vaaleaa suklaata

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi ja voisula. Lisää kananmunat. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Voikreemi
Pehmennä voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.
Lisää voikreemi kakun päälle ja levitä tasaisesti. Laita piirakka jääkaappiin hetkeksi, kunnes voikreemi on kovettunut.

Kuorrutus
Sulata suklaat ja anna kuorrutteen hetken jäähtyä ennen kuin lisäät sen voikreemin päälle. Laita piirakka jääkaappiin jotta kuorrute kovettuu. Koristele vielä piirakka sulatetulla valkosuklaalla.





4 kommenttia:

  1. Wau, mikä herkku! Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Nam!😋
    En ole koskaan tehnyt kinderpiirakkaa.
    Monia ohjeita olen kyllä nähnyt.
    Ehkä joskus vielä kokeilen.😀

    VastaaPoista