-

-

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Asuminen Saksassa: Jotain negatiivista

Pieni vaatimaton blogini on ollut yleensä hyvin myönteinen kaikkeen Saksaan liittyvään ja miksei olisi ollutkin, olemme viihtyneet täällä todella hyvin, koko perhe. On kuitenkin sellaisia seikkoja joita en voi käsittää henkilökohtaisesti, jotain sellaista joita pyörittelen omassa pikkupäässäni. Kaikkialla on niitä epäkohtia, kaikkialla niitä ärsytyksen aiheita. Sanotaan kyllä, että niistä pikkujutuista ei pitäisi kitistä, mutta kai se ihmisluonne on sellainen, että kuitenkin niin tulee tehtyä. Tämä toisaalta melko vähäpätöinen, toisaalta tärkeäkin asia saa MINUN, allekirjoittaneen verenpaineen nousemaan (se on oikeasti ihan hyväkin, ollut aina erittäin alhainen verenpaine ;)).


Parkkeeraus

Melkein joka päivä asioilla käydessäni, kaupoilla ollessani, missä vain, törmään näihin aivan hullunkurisiin parkkeeraustyyleihin. Auto saattaa olla aivan vinksinvonksin ruudussa, vieden sen tähden pari muutakin kallisarvoista parkkiruutua siitä vierestä tai taskuparkkeeraus ei ole onnistunut täysin toivotulla tavalla ja auton perä osoittaa uhkaavasti kohti kapeaa autotietä tehden ajon jo hieman hankalaksi. (Ei kai kukaan halua tahallaan kolhia pysäköityjä autoja.) Auto saattaa olla myös tien vieressä parkissa vaikka ihan pienen matkan päässä olisi iso parkkialue. Näin ollen, kun vastaan tulee kapealla tiellä rekka tai muu iso kulkuneuvo, kolhiintuminen käy uhkaavan lähellä, kun pitäisi pystyä ohittamaan se tien laidassa oleva auto. Se on sellaista taitoajoa sitten.

Esim. edellisen kotikatumme varrella se toinen puoli kadusta oli täynnä parkkiruutuja, niitä oli siis paljon. Mielestäni Saksassa (voin toki olla aivan väärässä) on aivan sama kumpaan ajosuuntaanpäin (huonosti selitetty..) auto on ruutuun pysäköity. En siis ymmärtänyt monesti miksi kukaan ei olisi mieluummin pysäköinyt autoaan ruutuun kuin tien tukkeeksi melkein keskelle katua (?).

Suomalaisten parkkeeraustyyli on mielestäni paljon 'parempi'. En tiedä sitten onko vain meidän kaupungin syytä vai mikä on. Tämä on tosiaan sellainen asia joka pistää kovastikin silmään ja jo pelkästään sen takia, kun muuten autoilukulttuuri on pelkkää priimaa Saksassa enkä siitä voi pahaa sanaa sanoa.

En tiedä onko muilla samanlaisia kokemuksia, olenko jotenkin liian 'herkkänahkainen' asian suhteen, onko syy kaupungissamme vai mikä on, mutta kuitenkin hyvin silmiinpistävä juttu.

Pysytään nätisti siellä parkkiruuduissa,
eikös? Hah ;)


P.s. Kotimme edessä on iso parkkialue. Todella iso roskissäiliö odotti tyhjennystä kadun laidalla, vieden näin yhden ruudun. Säiliön vieressä oli hiukan tilaa ennen muita pysäköityjä autoja. Joku oli välttämättä halunnut autonsa juuri tämän roskasäiliön viereen sillä seurauksella, että hieno ja uudenkarhea auto oli todella eriskummallisessa asennossa. Siinä oli ollut joku maaginen alue varmaankn..:)


4 kommenttia:

 1. Heh! Olet oikeassa. Mutta kun ei ole varmaa, että tuollaiset parkkeerajat ovat edes saksalaisia ja täällä ajokorttinsa saaneet. Täällä on niin paljon ulkomaalaisia, niin kuin esimerkiksi minä. Helmikuussa etsin klo 8:15 parkkipaikkaa, löysin ja pysäköin ihan suoraan parkkiruutuun. Takanani ajanut etsi kai myös ja löysi vierestäni vapaan paikan.Kun nousin autosta, niin murteesta päätellen paikallinen ukkeli rähjäsi minulle, että olen muka vaarallinen ja minun pitäisi muka antaa ajokorttini takaisin (poliisilaitokselle).Rähjäsin takaisin, käskin jatkamaan matkaa, pitämään tyhmän suunsa kiinni ja olemaan häiritsemättä minua. Ukko toisteli ja päpätti samaa asiaa, mutta niin minäkin omaani. Olin selkäsairas, menossa lääkärille, ja ukolla oli näköjään kiire, mutta rähjätä ehti. Täkäläiset selvittävät asioita huutamalla eikä helle parane olla kohtelias.
  Joo, itse yritän olla hermostumatta typeriin kanssa-autoilijoihin, sillä saan siitä vain sappikohtauksen. Jotkut muut käyvät jopa käsirysyyn, kun riitelevät, kumpi oli ensin ja saa sen ainoan vapaan paikan.Kaupungin järjestyksenvalvojat eivät valvo yksityisillä tonteilla/parkkipaikoilla. Minulla on onnekseni oma paikka kerrostalon alla olevassa parkkihallissa, eikä tarvitse ajaa korttelirallia paikkaa etsiessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä harmillisen totta, että joidenkin 'ase' tälläisissa tilanteissa on äänen korottaminen ja räyhääminen. Ei aina voida ymmärtää, että tekisi itse jotain väärin. Käytän paljon polkupyörää ja jo pelkästään sen helppoudenkin takia. Toki auto tärkeä viikottainen kulkuneuvo sekin.

   Poista
 2. Enpäs olekaan huomannut tuollaista seikkaa. Meillä kun on lähes aina ongelma oman auton parkkiin saamisessa suht koht sopivasti, kun asuntoautolla ollaan liikkeellä ja meitä on kaksi autokuntaa. Siinä ei sitten enää ehdi toisten hölmöjä parkkeeramisia ihmetellä😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on varmasti totta! On oma työnsä etsiä se sopiva paikka isolle autolle niin menee ohi ne hullunkurisimmat parkkeerausyritykset. ;) Ja toki voi olla, että kaupungeissakin on eroja. Jos jossakin ollaa hyvinkin jämptejä, kun taas muualla viis välitetään miten se auto pysäköidään. Niinkin voi olla. :)

   Poista