-

-

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kesälomareissu 2018: Legoland (Billund)

Nyt oli hieman aikaa tulla blogin puolelle kirjoittelemaan joten päätinpä kertoa meidän mukavasta parin päivän Legoland-reissusta. Tämä ei ollut meidän eka kerta Tanskan Legolandissa. Olemme vierailleet paikassa jokusen aika sitten (ehkä 5 v. sitten...?) isovanhemmat mukanamme. Silloin oli viileä maaliskuun loppu, pääsiäisen aikaa, nyt olimme puistoilemassa kesälomalla muiden lomalaisten kanssa. Ihan kiva kokea ne molemmat; talvella rauhallisempaa ja hiljaisempaa, kesällä enemmän paikkoja auki ja ruuhkaisempaa tietysti. Kuitenkin Legolandia ei voi kun suositella. :)

Yöpymisvaihtoehdostamme kirjoittelen toisessa postauksessa myöhemmin!

Ostimme 2 päivän puistoliput koko perheelle Legolandin omien sivujen kautta. All Inclusive-liput kustansivat 2225 DKK (n. 300 €), 2 päivää 2 aikuista ja 2 lasta. All Inclusive lippuihin kuului molemmille päiville lounaat puiston Family Buffet-ravintolassa (pizzaa, pastaa, lihapullia yms. lapsille, aikuisille salaatteja, kalaa yms.) Koko perhe sai myös hakea lippuihin kuuluvat intiaanipäähineet. :)

(Kännykkäliput skannattiin pääportilla nopeasti. Tarvittaessa sait nopeasti apua ja hetkessä olit jo ekassa laitejonossa. ;))

Q-Bot (3 eri tasoa: silver, gold, platinum) on mahdollista vuokrata (+pantti) kahdesta paikasta ja tämän avulla voit mennä laitteisiin (kaikkiaan 12 laitteessa voit käyttää tätä) valitsemana ajankohtana. Platinum-tasolla (se kallein) menet melkein suoraan laitteeseen ilman yhtään odottamista ja voit varata aina uudestaan ja uudestaan vaikka monta kertaa peräkkäin.

Me emme edes harkinneet Q-Bot'ia. Kaikki laitteet joihin meidän perhe meni eivät olleet niitä kaikista 'suosituimpia', odotusajat olivat hyvin inhimillisiä, Viking's River Splash'iin odotimme kauemmin kuin muihin. :)

Se oli harmi, että lippuihimme kuuluva ravintola oli vain se yksi ja ainoa lähellä pääporttia sijainnut. Koska puistossa on useita kahviloita/ravintoloita oli hassua, että lippupakettiin kuului vain yksi paikka. Ei siis, että olisimme etsineet jotain gourmet-tasoa vaan, että toisessa päässä puistoa ollessa ei ruokailua varten tarvitsisi siirtyä ihmispaljouden läpi täysin toiseen päähän. Hot dogia tai ranuja yms., kun sai muualtakin. ;) Toki tässä lippupakettiin kuuluvassa buffet-ravintolassa oli kyllä, ei käy kieltäminen, ihan hyvä ja monipuolinen ruoka.

Muutenkin eväidensyöntipaikkoja oli runsaasti joka puolella. Meilläkin oli kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, karkkia ja vichyä repuissa mukana. Reppu olikin paras vaihtoehto, kun sai kädet vapaaksi ja sinne mahtui juomapullo ja pikkutuliaiset. Toisena päivänä lapset saivat valita Legopaketit ja ostimme jotakin muuta pientä. Legopakettien hinnat olivat varmasti samoissa hinnoissa ostaisit sitten saksalaisesta marketista tai Prismasta.  Erikoisuuksia on sitten varmasti sitten enemmän, kaikkine hauskoine avaimenperineen ja prinsessamekkoineen.

Nyt annetaan kuvien puhua puolestaan. Ja, jos jollakin Legolandiin menijällä on kysymyksiä niin saa kysyä. :)

Lomailut jatkuu...Kuvia upeista Lego-taideteoksista olisi voinut ottaa satoja!Legolandissa on myös SeaLife

Lähdimme vedenalaiselle seikkailulle kohti Atlantista :)

Star Wars -alukset olivat huiman hienoja! Lapset olivat ihastuneita, ja miksei aikuiset myös. ;) 


8 kommenttia:

 1. Teillä on ollut ihana reissu.
  Siellä on kyllä ollut paljon kivaa katsottavaa.
  Hienoja kuvia!
  Aurinkoista viikkoa!😊❤️☀️💕

  VastaaPoista
 2. Tuolla meidän perhe ei olekaan vielä vieraillut, ehkä kannattaisi kun näytti sen verran kivalta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Legolandissa kannattaa kyllä joskus vierailla, koko perheellä on siellä hauskaa. 😊👍Yöpymisvaihtoehtoja löytyy kävelymatkan päästä. 😊

   Poista
 3. Teillä on ollut huippukiva reissu:) ja voi millainen paikka tuo Legolandia onkaan! Niin paljon olisi kyllä ihasteltavaa ja nähtävää:) Kauniita kesäpäiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle 😊😍 Legoland on kyllä mahtavan hauska paikka. Myöhemmin postailen toisesta kesälomakohteesta...😊😊

   Poista
 4. Aivan mahtavia nuo legorakennelmat ovat! Olemme olleet asuntoautolla siellä omien lasten kanssa. Nyt olemme suunnitelleet mahdollisesti syksyksi isomman lapsenlapsen kanssa sinne reissua lentäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hieno kohde lasten kanssa, nauttivat kovasti :) :) Ja lentäen on helppoa, kenttä siinä muutaman metrin päässä :D

   Poista