maanantai 30. syyskuuta 2019

Jogurttikakku

Syyskuun viimeistä viedään!


Tämä herkullinen kakku tuli leivottua viime viikolla ihan hetken mielijohteesta ja siitä syystä, että sain käytettyä maustamatonta jogurttia johonkin. (Mies ja lapset syövät vain maustettua jogua ja minä sitten yksinäni myslin kera tätä maustamatonta. Mutta mustikka-skyr on poikkeus, se on ihanaa! Suosittelen lämpimästi. ;)) Lapset veivät naapureille myös pari kakkupalasta. Ja ilmeisesti he olivat tykänneet, kun lautanen palautui tyhjänä takaisin, heh. Kuten olen monesti sanonut, että tykkään leipoa ja laittaa ruokaa hirmuisesti, mutta jos vaikka kakku on liian suuri pelkästään meidän perheelle tai sämpylöitä tulee meidän tarpeisiin liikaa niin sitten viemme kavereille tai naapureille (tai mies vienyt töihin). Ainakin pysyy naapurisopu yllä. ;)

Kaikkiin koulun tapahtumiin on tullut leivottua vuosien varrella ja toivottavasti tapa jatkuu vielä tässä uudessakin koulussa. Minulla intoa ja aikaa riittää leipomispuuhiin ja hyvään tarkoitukseen ne kuitenkin menevät, niin ilomielin autan. Ehkä ennen joulua on jotain tapahtumaa johon pitää leipaista jotakin, se nähdään sitten.



Tänään tuntuu siltä, että ei huvita juuri mikään, väsyttää todella paljon. Eilen satoi ihan koko päivän ja jatkui vielä läpi yön. Rankkasade hakkasi ikkunoita ja heräsin kovaan myräkkään. Olen sikeäuninen ja nukahdan yleensä helposti, mutta viime yönä olen vain kuunnellut kestääkö ikkunat vai ei...Tänään en laittanut lapsia fillarin selkään vaan vein autolla kouluun ja aamullakin saimme tihkusadetta niskaan. Hain marketista nopeasti illaksi broileria ja kävin ostamassa uudet farkut tytölle. Tämä päivä menee varmasti ihan hunningolle, mutta menkööt!


Toivotan sulle reippaampaa :D viikonalkua!! ❤❤














(Resepti Kodin Kuvalehti, KLIK!)


3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
1 dl muussattua banaania
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl maustamatonta jugurttia
1 sitruunan mehu

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sulata rasva ja yhdistä omenasoseen tai banaanin kanssa. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen banaani-rasvaseos ja jogurtti. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen vetoiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Voi nam kun tuo kakku näyttää ja kuulostaa hyvältä:) Kiitos ohjeesta tuo on otettava ylös! Joskus päivät saakin mennä ihan "hunningolle" tekee vaan hyvää:)) Meillä tuollaisina hunninko päivinä syödään pitsaa!:) Ihanaa alkanutta lokakuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ottaa resepti ylös, oli oikein maukas kakku. Ja saa käytettyä sitä jogurttia, jos jäänyt pyörimään ylimääräisiä purkkeja jääkaappiin. :) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ❤❤

      Poista
  2. Herkullinen tuo kakku! Kyllä teillä on onnekas lähipiiri, kun saa aina lämpimäisiä!
    Jotkut päivät menevät vaan hunningolle, kun mikään ei tunnu huvittavan, vaikka tekemistä olisi ja sitten taas toisinaan harmittelee, kun ei millään ehdi tekemään kaikkea, kun haluttaisi tehdä vaikka mitä.
    Mukavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, välillä on niitä päiviä, että kaikki menee vähän niin ja näin. :D Mutta välillä tarvitaan niitäkin päiviä, se on se kuuluisa tasapaino tässä elämässä. ;) Mukavaa maanantaita sinne ❤❤

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä niin herkulliselta kakulta :) Kiitos ohjeesta. Minullakin on tapana viedä miehen työpaikalle sämpylöitä ja karjalan piirakoita aina silloin tällöin. Mukavaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, että ihanaa, että leivot miehesi työpaikalle karjalanpiirakoita.❤❤ Ovat varmasti kaikki hyvin mielissään. :) Ihanaa alkanutta viikkoa sinnekin, jo lokakuun 7.! Vasta oli syyskuun loppu. :D

      Poista