torstai 21. toukokuuta 2020

Vadelmapiirakka pekaanipähkinämurulla

Guten Morgen!

Nyt kuulkaas hyvät ihmiset, tulee niiiiin herkullinen piirakkaohje, että ei oikeasti mitään järkeä! Ja kyllä, nyt surutta kehun omia tuotoksiani! Resepti ei ole kyllä omani. ;)



Alla tämä alunperin enkkukielinen resepti suomennettuna ja huomioi, että ohjeissa on tilavuusyksikkönä kuppi eli cup. Olen itse ostanut Clas Ohlsonilta joskus mitat jotka olivatkin kuppeja eikä desejä. Mutta sitten vasta tajusin kuinka hyvä on omata molemmat! Kun silloin tällöin etsin reseptejä ulkomaalaisilta sivuilta. Eli joko muunnatte mitat desilitroiksi tai kipaisette Clasun (onhan niitä muuallakin, heh) kautta. :)

(Ja vielä sen verran mainitsen, että itse vähensin sokerin määrää niin täytteessä kuin murupinnassa. Ja lopputulos oli oikein maukas.)




1 C voita
1/2 C tomusokeria
2 C jauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Täyte
2 kananmunaa
1 1/3 C kermaviiliä/kreikkalaista jogurttia (käytin kermaviiliä ja käytin tasan 2 prk!)
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 C sokeria
ripaus suolaa
1/3 C jauhoja
1 sitruunan kuori
4 C vadelmia

Murupinta
1/2 C tummasokeri (käytin itse tavallista sokeria)
1/2 C jauhoja
1/2 C pilkottuja pekaanipähkinöitä (laitoin paljon enemmän)
1/4 C voita



Yhdistä voi ja sokeri, vaahdota.
Yhdistä sekaan jauhot ja tomusokeri, sekoita
Painele taikina vuoan pohjalle (n. 22 cm)

Vatkaa kananmunat ja lisää kermaviili, vaniljasokeri sekä sitruunan kuori.
Lisää sokeri, jauhot, suola ja sekoita.
Lisää vadelmat varovaisesti joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle.
Paista 200 asteessa n. 30-35 min. 
Valmista muruseos, ripottele piirakan päälle ja anna paistua vielä n. 10-15 min. tai niin kauan, että pinnassa on kaunis väri. Anna jäähtyä.


1 C/cup = ~2,4 dl



Ja täältä löytyi tuo ihana enkkukielinen piirakkaresepti, KLIK!








Ihana murupinta









Pohjataikinaa tulee reippaasti, joten jos tuntuu, että vuoassa on jo tarpeeksi voit tehdä minipiiraat lisäksi. 
Meidän isossa piiraassa oli pakkasvattuja ja näissä pienissä tuoreita. Täytteeksi tuli: purkillinen kermaviiliä, sekaan 1 kananmuna, ripaus sokeria ja vaniljasokeria. :)



Ja tänään vietetäänkin Helatorstaita, 
Christi Himmelfahrt joka on myös 
Saksan isänpäivä. :)

6 kommenttia:

  1. Kyllä vaikuttaakin makoisalta ohjeelta! Joskus kuppimitoilla leipoessani olen käyttänyt vain kahvikuppia ja hyvin sekin on toiminut.
    Hyvää helatorstaita ja isänpäivää teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meiltä meinaa aina isänpäivä unohtua, kun vietämme aina Suomen isänpäivää. :D Mutta joskus kyllä lapset muistavat paremmin (koulussa puhuttu ym. kortteja tehty) kuin minä. :D Kivaa loppuiltaa teille! <3

      Poista
  2. Näyttää niin herkulliselta. Kiitos ohjeesta. Pitää joskus kokeilla :) Mukavaa toukokuun loppua ja helatorstaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, niin herkullinen! Ihanaa loppuiltaa ja viikonloppua sinne <3 <3

      Poista
  3. Ihana herkullinen ohje, koska rakastan pekaanipähkinöitä -tämä täytyy testata!

    VastaaPoista