perjantai 4. joulukuuta 2015

Viikonloppu alkaa!!

Tänään kouluni jälkeen olen kiirehtinyt ensin taitavan kiinalaismiehen kaupan ovelle. Hän on aiemminkin korjannut nopeasti ja hienosti meidän vaateparsia ja tänäänkin olin matkalla hänen tykönsä. Korjausta vailla oleva villakangastakki kainalossani remmoin väkisin liikkeen ovea, mutta eipä siellä ollut kukaan kotona. Harmittaa, mutta pitää odottaa ensi viikkoon. Takki ei ole uudenuusi, mutta niin hyvässä kunnossa muuten, että kainalon ratkennut sauma kannattaa todellakin korjauttaa. Yritin sitä jo kotosalla omin pikkukätösin ommella, mutta eihän siitä mitään tullut. Tämä liike sijaitsee tässä todella lähellä ja hinnatkin ovat hyvin kohtuulliset joten mielelläni tällaisissa hankalissa jutuissa hankin avun muualta. Olen myös kuullut, että mies ompelee mittatilauskauluspaitoja ja jakkuja sun muita myös. Kannattaisi varmaan hankkia kangasta ja keksiä mitä uutta vaatekaappini kaipaisi...ja mallina voisi käyttää jotain jo valmiiksi kaapissa olevaa vaatetta.















Tänään lasten koululta ollaan kävelty kotiin nelisin. Neidin ystävätär tuli meille leikkimään ja ovatkin nätisti puuhailleet yläkerrassa. Eiliseltä pizzeriareissulta jäi ruokaa jäljelle joten lämmitin nälkäiselle triolle pizzaa ja pastaa. Hyvin näytti maistuvan, samoin vadelmat sekä hedelmät.

Tänään hilpaisemme ystävien kanssa oman kaupunkimme joulumarkkinoille, ehkä törmäämme siellä muihinkin yhteisiin tuttuihin. Tänään ollut aamupäivästä lähtien mukavan aurinkoista ja sateetonta. Toivottavasti illallakin saamme nauttia Glühwein-kupilliset ilman pelkoa kastumisesta. Itse en ole mikään maailman suurin Glühwein-fani, mutta kyllä se puolikas kuppi pitää vuodessa juoda. ;) Kojuista saa ostettua kaikenlaista syötävää, että illalla kotona ei tarvitse miettiä enää iltapalaa.

Kojuissa on yleensä käytäntönä, että maksat mukistasi myös pantin. Saat pantin takaisin, jos palautat mukisi kojuun. Lapsille on valikoimassa Kinderpunsch eli lasten punssi, mehuglögiä ja joistain kojuista saa jotain 'tiukempaa'. Täkäläiset rakastavat makkaroitaan sekä Bretzeleitä eli suolarinkeleitä ja niitä voi toki ostaa kaikkialta, AINA. ;) Suklaassa dipatut hedelmät ja marjat ovat myös todella suosittuja (monesti itse suklaa ei ole kovin laadukasta, mutta lapsille ainakin maistuu :D) sekä erilaiset paahdetut mantelit ja pähkinät, namnam!!

Käsitöitä löytyy laidasta laitaan ja hinnat ovat hyvin edullisia. Viime vuonna ostin suurehkon puisen tähtikoristeen 5 €. Olimme niin hämmentyneitä halvoista hinnoista, että oli pakko ostaa jotain muutakin ja kannattaa miehen joulumarkkinabusiness'sta. :)





Mukavaa viikonloppua sinulle.






3 kommenttia:

  1. Mukavaa viikonloppua teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä niin kova talvimyrskyk, toivottavasti pysyy katto pään päällä! Kuulemma Suomessakin myrskyää. Mukavaa lauantai-iltaa :)

      Poista
    2. Juu, kyllä on täälläkin myrskynnyt...ja lämpö ennätyskin tehtiin Suomessa näin joulukuussa +11 astetta....

      Poista