keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kaupassa Saksa vs. Suomi

Tästä aiheesta olen kirjoitellut aiemminkin, mutta kerrataampa nyt taas hieman. Jouluostosten tiimellyksessä tullut mieleen muutama asia:

 • Saksassa todella se kaupan kassahihna loppuu kuin seinään. Toisin kuin Suomessa hihna venyy pitkälle ja hieno laitekin keksitty keskelle joka jakaa kahden asiakkaan ostokset erilleen, ei sellaista täällä meilläpäin tunneta. Eikä siis sitä pitkää hihnaa. Nopeasti keräät kimpsusi joko koriin (jota jokainen kantaa, esim. Reisenthel) tai suoraan takaisin kärryyn
 • Joudut harvemmin punnitsemaan hevi-osaston tuotteita. Kassoilla on vaa'at joten tarrojen kanssa ei tarvitse venkoilla. Joissakin kaupoissa on punnistusvaaka, mutta yleensä ruudussa vilkkuu tuotteiden kuvia tai tuoteryhmiä ja näpäytät ruudulla sopivaa. Tuotenumeroa ei tarvitse muistella.
 • Jos saksalainen ottaa hevi-osastolla purjon, kurkun jne. he harvemmin laittavat sitä muovipussiin. Ja siis mm. näissä tuotteisssa ei ole koskaan valmiiksi sitä muovikäärettä. Suomessa kurkut taitavat olla kaupassa aina muoveihin käärittyjä.
 • Maistiaisia on paljon ja mm. liköörimaistijaiset olivat kerran tässä lähikaupassamme. En kyllä ottanut. ;)
 • Monissa liikkeissä ei käy luottokortti. Joissakin kaupoissa ei voi maksaa pankkikortilla, jos ostosten yhteissumma jää alle kymppiin. Niitä paniikki viime hetken karkkipusseja olen 'joutunut' ostamaan aiemmin, kun tapa ei ollut vielä iskostunut pääkoppaan.
 • Kaupan kassa haluaa aina, AINA nähdä kärryyn. Yleensä myös haluavat kurkata käsilaukkusi/ostoskassisi alle, jos olet erehdyksissä jättänyt ne kärryyn.
 • Kananmunakennojen sisälle kurkataan myös
 • Monissa erikoisliikkeissä annetaan muksuille namia, kun sovittelet vaatteita ja, jos lapsi norkoilee sen näköisenä leipomon tiskin edessä hänelle sujautetaan käteen keksi tai minisämpylä
 • Ruokakaupoissa on kahvimyllyt (jauha omat papusi) ja tietysti kaikista löytyy paistopiste. Eikä kotona tarvitse edes leipää viipaloida, kun kaupan kone hoitaa homman puolestasi! Leipä koneeseen ja suitsait sukkelaan on viipaleet valmiina!

Nyt pitää hyökätä saksan tehtävien kimppuun! Aiheesta olisin voinut kirjoittaa enemmänkin.

Öitä Sinulle :)

2 kommenttia:

 1. Kovin tuttuja juttuja ja kesälomareissut tulevat mieleen. Olemme matkailleet yli 20 vuotta asuntoautolla ympäri Eurooppaa ja ainahan se Saksa tulee vastaan, kun kerran suuri maa on keskellä Eurooppaa. Mielestämme Saksa on mukava maa ja sieltä löytyy paljon katseltavaa. Tuttuja ovat siis ruokakaupat. Enää ei kiinnitä noihin eroihin huomiota, mutta nyt tulvahtivat mieleen. Esimerkiksi tuo kiire kassahihnan loppupäässä :-D
  Viel Glück um Deutsch zu lernen :-D
  Grüsse Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Vielen Dank Maija! Und alles gute für das neue Jahr. :)

  VastaaPoista