sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kohta satulan päälle!
Tänään on tarkoitus valmistaa lohikeitto ulkona uunissa. 
Katsotaan miten käy. Uuni ei ole järin vanha joten 
emme ole vielä paljon kerinneet testailemaan, mutta keittoa ainakin
olemme siellä laittaneet. Ainoa murheenkryyni on se, että 
uunissa tietysti niin kova lämpötila, että ruokaa täytyy vähän vahtia ja 
miettiä millaista ruokaa siellä laittaa. En muista minkä ruoan laitoimme, 
mutta tuli varsin mustana takaisin. Neste oli haihtunut 
valurautapannusta heti ensitöikseen. Siksi mies on jo aamupalan jälkeen 
aloittanut lämmitystyöt.Lapset ovat nauttineet ulkona olosta. Trampalla ollaan hypitty monta tuntia!Yöllä tuli sateita, mutta eilen koko päivän oli kauniin keväistä. Onneksi 
aamukin alkoi kirkkaalla taivaalla - pääsee pyöräilemään! Tapaamme kahvin merkeissä
kavereitamme ja lähdemmekin kohta pyöräillen kohti kahvilaa, samalla nauttien 
sunnuntaipäivän kivasta ilmasta. Me kyllä fillaroidaan vaikka sataisi ukkoja ja akkoja 
taivaalta. ;) kai se on vaan niin iisiä ja nopeaa, että kestää ne pisarat 
naamalla. :D (ja valuneet mascarat poskilla....)


En tiedä onko se sitten saksalaisten nuukuus (stereotypiaa vai ei, sen voi jokainen 
päätellä ja miettiä itse....), kunnostaan huolta pitäminen, helppous/nopeus, 
perinteet vai mikä, mutta täällä meilläpäin ainakin kovasti fillaroidaan vauvasta 
vaariin. Emme me hullut suomalaiset ole ainoita, emme toki. ;)


Nyt haen lapset pois trampalta ja pyydän etsimään pyöräilykypärät, että 
voidaan lähteä kavereita tapaamaan. 


Mukavaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa teidän sunnuntaiohjelmanne! Ja voi miten keväistä teillä sitten onkaan!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa allavaa viikkoa Sinulle! On ollut jo hyvin keväistä vaikka tosiaan niitä pisaroitakin ollaan saatu naamalle. :)

   Poista
 2. Voi...fillarointia...meillä on kyllä lunta vielä, mutta tänään otin fillarin ja kävin toisen kerran noilla lumisilla teillä ajelemassa. Tänään oli aivan ihana keväinen päivä täälläkin!! Oikein ihanaa sunnuntai iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kun kiva, että olet jo päässyt fillaroimaan. On se vaan niin mukavaa. Pian sielläkin sulat tiet ja joka paikkaa voi halutessaan viilettää tukka hulmuten satulan selässä istuen. Mukavaa aljavaa viikkoa Sinulle :)

   Poista
 3. Hollanti ja Tanska ovat pyöräilymaita, koska ne ovat tasamaita. Saksassakin tasamailla olevissa ja opiskelukaupungeissa ihmiset käyttävät ahkerasti polkupyöriä. Kunnat ja kaupungit merkitsevät pyöräteitä, mikäli katuleveys suinkin sen sallii. Alle 8-vuotiaitten lasten on velvollisuus ajaa katukäytävällä ja se on sallittua 10 vuoteen asti. Usein on helpompi ja nopeampi toimittaa asia pyöräilemällä kuin etsiä tukkoisista kaupungeista parkkipaikkaa ja maksaa parkkimaksua. Ypäristöystävällistä se on joka tapauksessa. Mäkisillä ja vuorisemmilla seuduilla kuten Schwarzwaldissa, Alpeilla tms. ja vanhoilla kapeilla maanteillä pyöräily on hankalampaa. Pyöräretkiä on kiva tehdä myös peltoteillä, koska ne ovat päällystettyjä ja puhtaita.Heh! Maanviljelijöitten on pestävä itse kuravellinsä pois tieltä! Jos haluaa niin voi retkeillä vaikka koko loman koko Saksan kattavilla merkityillä pyöräretkireiteillä.
  Pyöräily on hauskaa ja se aloitetaan jo pienenä. Se on niin tärkeää, että 4. luokalla se on oppiaine liikenneopetuksen osana ja koululaiset suorittavat pyöräilytutkinon. Liikennesäännöt opetellaan koulussa ja lisäksi harjoitellaan poliisin kanssa liikennekoulussa. Vasta sen jälkeen on sallittua, että opettajat saavat tehdä pyöräretkiä luokan kanssa.Saksassa on hurjan tarkka yleinen tapaturmavakuutus kaikille koululaisille (Gemeindeunfallversicherung). Uimaopetuskin on siitä syystä pakollinen oppiaine kaikille 3.luokkalaisille ( myös muslimitytöille).Sitten saa luokkaretkilläkin mennä uimaan. Joten sellaisia tapoja ja perinteitä on olemassa. Kaikkei tärkeintä on, että lapsille ei satu tapaturmia - eikä aikuisillekaan.

  VastaaPoista
 4. Hei... tuota en tiennytkään, että koulussa pakollisina oppiaineina on niin uimista kuin pyöräilytutkinto. Mielenkiintoista! Mutta hyvin tärkeä asia turvallisuutta ajatellen. :)

  VastaaPoista