keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Vierashuone

Meillä on ollut jokaisessa Saksan kodissa aina tilaa myös vieraille. Ja olemme etsineetkin vain sellaisia koteja joihin voimme pari kertaa vuodessa majoittaa Suomesta tulleita. Minun vanhempani käyvät kaksi kertaa vuodessa ja esim. nyt uutena vuotena ystäväpariskuntamme lentää luoksemme juhlistamaan kanssamme vuoden vaihtumista. Toki kotia etsiessä monet muut seikat ovat tärkeämpiä kuin huoneiden lukumäärä. Mutta haluamme kuitenkin majoittaa luoksemme sukulaisia joten miksemme samantien etsisi 4 makuuhuoneen koteja. Ei se välttämättä ole helppoa ollut, mutta esim. tämän kodin kanssa kävi aikamoinen munkki koska se oli vapautumassa juuri meille sopivaan aikaan ja muuttomatkakaan ei ollut pitkä. :)


Tähän vierashuoneeseen toimme edellisessä kodissa makuuhuoneessa sijainneen kaapiston. Ikean tumma kaapisto on iso ja nielee sisäänsä paljon tavaraa. Makuuhuoneessamme on viisto katto joten tämä leveä kaapisto ei olisi mahtunut sinne mitenkään päin. Joten ratkaisimme asian näin, vierashuoneeseen mahtui hienosti. Tämän kaapin uumenissa on niin juhlavaatteita (kaikkia sellaisia miehen ja minun vaatteita joita käytämme, mutta emme joka ikinen päivä, arkivaatteet ovat ylhäällä makuuhuoneessa), kesävaatelaatikoita sekä myös ne takit joita emme säilytä eteisen naulakossa. Vierashuone on aivan eteisen välittömässä läheisyydessä joten täältä on helppo napata takki käyttöön, jo se takki joka naulakossa roikkuu ei nyt sillä hetkellä kelpaa. ;) Myös lasten sadetakit, ulkoiluhousut yms. ovat kaapissa ja josta lasten on helppo käydä ne nappaamassa, kun sää näyttää sellaiselta, että sadetakkeja tarvitaan.






Tämän Ikean sohvan saa levitettyä sängyksi.

Kolmijalkainen lattiavalaisin ei varmasti jää tuohon nurkkaan tai sitten siirrän hieman sänkyä. Tuossa kulmassa sattui olemaan vapaa pistorasia joten siksi valaisin päätyi tuonne. 

Tummanturkoosit tyynyliinat olen ostanut muutama vuosi sitten 'joulutyynyliinoiksi' olohuoneeseen. Sopivat mielestäni hyvin talveen ja päätyivät nyt vierashuoneen väripilkuiksi.
















Muutama vuosi sitten joulumarkkinoilta ostettu joulukoriste.



Ja tässä tämä möhkäle :D

Huone kaipaa vielä tauluja seinälle ja muutamaa kasvia.




Tämä hauska kukkalamppu oli tyttären huoneessa. Se on iso ja näyttävä ja pidän itsekin siitä kovasti! Lastenhuoneessa on myös kalteva katto joten sinne tätä suurta lamppua ei olisi voinut asentaa. Onneksi tytär ei pahastunut. :)

Tämä huone on myös ns. pelihuone. Eli huoneessa on iso TV, pleikkari sekä Wii. Kun on pelipäivä tai lapset katsovat kaverien 
kanssa telkkua/Netflixiä saavat olla huoneessa rauhassa. Ja olihan meillä edellisessä kodissa kolme televisiota, heh! 
Telkkareita riittää. :D




Nämä Ikean pikkuiset nojatuolit passaavat pelihuoneeseen. Luulen, että pian nämä voisi viedä kierrätyskeskukseen tai kysyä 
joltakin tutulta haluaisiko ottaa nämä. Ovat ihan ok kunnossa, mutta en tiedä tuleeko näissä lasten enää paljon istuttua. Pitävät niistä kyllä kovasti ja lapset ovat niin pikkuruisia, että mahtuvatkin hienosti.










Huone kaipaa vielä jotain, en tiedä vielä mitä kaikkea, mutta ainakin pari taulua seinälle. Kyllä se siitä pikkuhiljaa.  

Huoneesta on myös pääsy parvekkeelle joten yövieraidenkin on mukava piipahtaa haukkaamassa happea vaikka kesken unien. ;)



Tällaista täällä meillä, 
mitäs sinne kuuluu??

2 kommenttia:

  1. Viihtyisän näköinen vierashuone!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊😊 Enää pitää päättää mitkä taulut nakutellaan seinälle. Hmmm, se on aina hieman vaikeaa...se päättäminen 😉

      Poista