sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Runebergintortut & sienipiiraat






















Runebergien ohje, KLIK!

(Kotikokki)





Torttuvuokana käytin Arabian Paratiisi ja Teema -kahvikuppeja

Hienosti irtosivat, kun tytär oli rasvannut kupit huolellisesti ja 
sirotellut paljon korppujauhoja.








Viikonloppuun kuului kaikenlaisia herkkuja, mm. yllä olevia pieniä leivonnaisia.... ;) Sain lapsista (ja tietty miehestä ;)) hyvät apurit keittiössä ja hommat suttaantui nopeasti ja tehokkaasti. Teimme vielä tacojakin, että varmasti tuli viikonlopun aikana kunnolla herkuteltua!

Joskus hirvittää antaa terävä veitsi lapsen käteen, mutta eipä siinä muuta voi kuin neuvoa vieressä. Eivät nuo lapset nimittäin opi pelkästään vanhempiaan katsomalla vaan joskus on päästävä itsekin tositoimiin. Toki riippuu paljon lapsesta ja sekä tietysti iästä, että millaisia tehtäviä voi lapselle antaa. Voin hyvin tyttärelle sanoa, että nappaapa leivinjauhe tai sokeripurkki, tietää missä on mitta-astiat ym. Eli on oiva apuri jo tuollaisessa, ja haluaa auttaa ja etsiä kaapin kätköistä. On ollut sellainen äidin pikkuapuri aina. Poika haluaa autella silloin tällöin, imurointi on sellainen juttu josta pitää kovasti (äitiä ei haittaa yhtään...heh!), mutta keittiöhommat kiinnostelee vain silloin tällöin. Tytär onkin luonteltaan aivan erilainen kuin kaksoisveljensä, hänelle sopii hyvin tällaiset ei-niin-actionia-täynnä olevat pikkuhommat. ;)


Mies sanoi odottaneensa jo tovin runebergintorttuja, noh nyt sai sitten lempparileivoksiaan. Sienipiiras-ohje löytyi yhdestä lehdestä ja sitä hieman varioiden saatiin suolaista iltapalaa teen kera. Lehtitaikina on kyllä niin näppärä tuote ja sitä olisi hyvä olla aina kaapissa, kun äkillinen leivontahimo iskee.



Sienipiiraita varten minulla oli kuivia suppiksia joita 
pehmensin vesitilkassa (maito/kermakin käy). 

Annoin pehmentyä hetken ja kaadoin sitten vedet pois, 
paistoin suppikset voissa purjon sekä valkosipulin kanssa 
(ja maustoin maun mukaan).

Lopuksi maustettua tuorejuustoa sekaan ja täyte oli valmis. 

Lehtitaikina neliöiksi, muffinivuokaan hieman rasvaa, 
täytettä sisään ja kananmunalla voitelu. 
Paistoin n. 20 min. 200 asteessa. 




Mukavaa alkavaa viikkoa, 
heleää helmikuuta!



6 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja!
    Kyllä on kiva ottaa lapset mukaan leivontaan ja ruuan laittoon.
    Meillä poika on nyt erityisen kiinnostunut, kun koulussa on kotitaloutta.
    Tosi hyviä on kotona tehnytkin.
    Aamulla paisteli meille herkullisia lettuja.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs sen maukkaampaa kuin oman lapsen paistamat lätyt aamulla, nam 😋 Varmasti herkkuja! Kotitalous oli kyllä kiva oppiaine, tykkäsin. Mukavaa loppuiltaa ja hyvää yötä. 😊

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja♥ Näyttävät kyllä niin hyviltä! Ihana on yhdessä puuhastella ja kivahan se vaan on että lapset jo pienenä oppivat tekemään kaikkea, vielä kun niin kovasti nauttivat siitä tekemisestä ja uuden oppimisesta:) Aikoinaan kun lapset oli vielä ihan pieniä leivottiin usein yhdessä, se oli kyllä mukavaa puuhaa! Ihanaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😊😍 Ja yhdessä puuhailusta kertyy niin paljon lämpimiä muistoja. Ihanaa viikkoa sinnekin, kaikkea hyvää helmikuulle.

      Poista
  3. Kivaa on, kun saa lapset mukaan kokkailuun ja innostumaan siitä.
    Ihania herkkuja olette tehneet. Kiva idea tuo kahvikuppimuotti ja kauniisti koristellut tortut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä lähtien käytän Arabian kuppeja enemmänkin leivonnassa, onnistui niin hyvin!🤗😊

      Poista