maanantai 12. marraskuuta 2018

Martinpäivä & isänpäivä

Martti-nimisillä isillä on ollut viikonloppuna juhlaa. ;)

Martinpäivää lapset viettivät karateharkkojen jälkeen naapureiden ovilla käyden ja Laternelauluja laulellen. Naapurit olivat mielissään ja lapset saivat paljon herkkuja. Kävimme myös parissa muussa paikassa ja olimme menossa vielä pariin toiseenkin osoitteeseen, mutta lapset itse sanoivat olevansa jo valmiita lähtemään kotiin. Ihmettelin kovasti, että eikö enää laulut maittaneet, mutta taisi 1,5 h karateharkat painaa jaloissa ja olihan kello jo aika paljon. Muistan kuinka ensimmäisenä Laterne-kertana lapset saivat niin mahdottomasti karkkia sekä muita herkkua. Sellainen jättikasa nameja etten ole sen jälkeen nähnyt! :D Osa lähti kyllä lahjoituksena eteenpäin. Päiväkoti järjesti (ehkä vieläkin?) joka vuosi 'ylimääräiset herkut' eteenpäin eri tahoille, lastenkoteihin yms. ilahduttamaan ihmisiä. Se on oikein mukava tapa.

Isänpäivä kului mukavasti kotosalla ja leffassa. Leffateatterissa on aina hyvät tarjoilut ja herkut tuodaan sinulle suoraan paikallesi, ei tarvitse kuin valita herkut listasta ja muistaa maksaa käteisellä. Istua ja nauttia. :) Oli hauska leffa ja kaikilla oli oikein mukavaa. Lapset saivat myös viettää aikaa isänsä kanssa kolmestaan ensin lenkillä ja sen jälkeen ajelivat vielä hieman kauempana sijaitsevalle leikkikentälle. Jossa olivat olleet ainoat ihmiset! :D Suomalaisista oli kai ihan normaali syyskeli. ;) Minun oli vain ihan pakko jäädä kotiin lukemaan saksan koetta varten. On niin tiukat paikat edessä ja jännittää kovasti! Oli todella mukavaa, että lapset saivat olla keskenään isänsä kanssa ja tehdä mitä halusivat. Iltapäivästä olin minäkin mukana isänpäiväjuhlinnassa, kun lähdimme leffaan. Nykyään käymme todella usein leffassa, kun leffateatteri niin lähellä ja, kun kielikin taittuu meiltä molemmilta paljon paremmin. (Kaikki leffat siis dubattuja. Ainakaan meidän leffateatterissa ei originaaleja esitetä ollenkaan...)


Tänään sadellut koko päivän ja taivas on ihan 'lonkeronvärinen' ;).
Eilistä isänpäiväruokaa on jäljellä vielä niin paljon, että kokata
ei onneksi tarvitse. Keskityn vaan tällä viikolla täysillä saksan kokeeseen.
Katsotaan sitten miten se menee...


Varmasti kaikilla oli eilen mukava isänpäivä ja isejä lahjottiin kivoilla
lahjoilla ja kauniilla korteilla. Herkkuja syötiin ja yhdessä oltiin. <3
4 kommenttia:

 1. Mukava isänpäivä teillä ollut :) Leffassa ei olekaan lasten kanssa vielä käyty. Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinne myös mukavaa viikkoa, marraskuu jo puolessa välissä! :)

   Poista
 2. Kuulostaa tosi tunnelmalliselta tuo Martinpäivä ja kivalta isänpäivän vietto. Kiva systeemi leffateatterissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffaa katsoessa voit vaikka nauttia oluen tai skumppaa. ;) On kyllä hyvä palvelu, mukava nauttia leffasta herkkuja syöden, mutta itse tarvitsee vain maksaa. :D

   Poista