keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Malaga matkakuvia part IMonesti kuvailen graffiteja tai vaikka ränsistyneitä taloja ja rakennuksia. Koska missä tahansa liikkuukin näkee sitä 'oikeaa elämää'. Kaikki ei näytä koko ajan niin ihanan täydelliseltä ja siloitellulta. Ja niin sen kuuluukin olla. On paljon mielenkiintoisempaa, kun maisemassa on vaihtelua ja 'kerroksia' . Ymmärrätte kyllä mitä minä tarkoitan. :) 

Lapsille tällaiset ihanat herkut. 
Suklaakakkua ja - jädeä, kuin Picasson taideteos!

Jäätelökioskeja ja - kahviloita oli aika paljon. Valikoima oli aika lailla samankaltainen kuin Saksassa. Ja näyttävästi esillä, siitä minä pidän. Mutta jätskipallojen hinnat olivat korkeammat kuin meillä. Meilläpäin maksaa 1 €/pallo. Ja olikohan Malagassa lähemmäs 2 €... 

(Kun muutimme Saksaan, muistan, että jätskipallot maksoivat vain 0,80€. :))
Komeat ovet ja portit! 

Niitä tulee myös kuvailtua. Ovat massiivisia, uljaita komeita sekä ikivanhoja. Kai ne on ne syyt, että tykkään niitä kuvailla. Ihmisvilinässä mies varttuu jossakin kadun kulmassa lasten kanssa, kun minä yritän saada hyviä kuvia. En kuitenkaan halua ihan jokaista turistia kuvasta, pitää olla kärsivällinen ja odotella hetki, että väki vähenee. Nyt pääsiäisestä johtuen kaupungissa oli paljon turisteja ja keskustassa erikoisjärjestelyitä paraatien ym. juhlallisuuksien takia. Olo oli toisaalta turvallinen, kun ihan joka puolella oli poliisipartioita ja komeita poliiseja. :D Koska olimme jalkaisin liikenteessä (emme käyttäneet metroa laisinkaan) pääsimme kuitenkin ihan hyvin etenemään ihmisvilinästä huolimatta. Ja ihmisten touhuja (katujen varsille tuotiin rivitolkulla penkkejä ja satoja tuoleja, tien vierustoille kannettiin siirrettäviä aitoja jne.) oli myös mielenkiintoista ihmetellä. Ei meilläpäin ihan näin massiivisia järjestelyitä pääsiäistä varten ole. :)

Piispan palatsi


The Bishop's Palace is a series of buildings that were joined while being built until the large block was completed in the 18th century that took up the whole of the block. It features the impressive Baroque façade facing the Plaza del Obispo. 
This beautiful portal was designed in the 18 th century by architect Antonio Ramos, master builder of the cathedral. It is in the late Baroque style with a central recess divided into three overlapping spans: the entrance, the balcony and the Virgen de las Angustias (Virgin of Sorrows) in stone. It combines a grey marble background with pink marble for the beautifully finished columns. 
Inside there are Mannerist and Baroque courtyards such as the Throne Room, which was used in the past for the Bishop's receptions. The impressive imperial staircase is covered by an elliptical dome in which you can admire the Triumph of the Eucharist, an anonymous 18th century work. (Lähde: www.malagaturismo.com)
Ei yövytty täällä, mutta voi vitsit, 
kun on näyttää sisääntulo. 
Ja loppuun ihanaa kukkien väriloistoa!Ja laitellaas seuraavaksi vaikka ruokajuttuja ettei koko 
ajan näitä Malaga-kuvia. :)

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia Malagasta :) Mekin poikkesimme siellä joitakin vuosia sitten. Mukavaa huhtikuun loppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ette olette vierailleet Malagassa. :) On kyllä kaunis kaupunki ja paljon nähtävää lähiseuduilla. Ja onhan Espanjassa ihana ruokakin yms. Mukavaa huhtikuun loppurutistusta sinnekin, vappu jo ensi viikolla. Ajatella! :D

   Poista
 2. Kiva, että pääsisimme mekin reisulle Malagaan! Kiitos siitä ❤️

  VastaaPoista