torstai 12. joulukuuta 2019

Joulukalenterin 12. luukku: Vegaaniset kauralastut & muropikkuleivät

Hyvissä ajoin ennen joulua minulla on ollut tapana tavata ystäviä kotitekoisen (alkoholittoman) glögin parissa. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Viime vuonna askartelin ystäville lahjaksi hauskoja porosuklaalevyjä (Klik! Linkki postaukseen). Niitä voisi taas tehdä vaikkapa ensi vuonna! Ovat niin nopeita tehdä, ovat symppiksia ja kuka nyt ei suklaata rakastaisi. ;) Ja toki pakettiin voi kääriä kaverin lempisuklaata, tai vaikka pari.



(Pari vuotta sitten tein lumiukko-soppaa, KLIK! ja olen tehnyt myös rocky roadia ystäville lahjaksi, KLIK!)







Tänä vuonna kääräisin pikkupakettien sisään näitä herkullisia vegaanisia kauralastuja sekä muropikkuleipiä joita olin leiponut ennenkin. Tein tarkoituksella hieman enemmän paketteja, jos joku olisi halunnut ottaa toisenkin pussukan vaikkapa lapsilleen/puolisolleen. :) Ettei ylimääräiset keksit jääneet vaan meidän riesaksi ja syötäväksi, heh.

Somat paketit nauhoineen ja sellofaanipusseineen löysin DM:sta, mutta näppärä toki valmistaa paketit itse. Paperilautasista voi taitella kivan astian kekseille tai sitten pestyn lasipurkin voisi uusiokäyttää keksipurkkina. Hieman koristeita, nauhaa sekä pakettikortti ja kiva keksipurkki on valmis. Ostin pieniä kullanhohtoisia palloja sekä värikkäitä poro-, pukki- ja kuusipyykkipoikia. Antavat kivasti väriä ja leikkisyyttä myös. :)






Vegaaniset kauralastut
(Ohje Ruokailo, KLIK!)

150 g maidotonta leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaurakermaa
3 rkl siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl leivinjauhetta


Sulata rasva kattilassa (tai kulhossa mikrossa). Poista kattila lämmöltä. Lisää sokeri ja sekoittele kunnes se on kokonaan liuennut rasvasulaan. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi noin 1/2 ruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nokareet leviävät paljon paistettaessa, joten jätä niiden ympärille reilusti tilaa. Paista 200 asteessa n. 5 min., kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean värin.






Muropikkuleipien ohje on täällä, KLIK!





















4 kommenttia:

  1. Kivat paketit olet tehnyt herkkujen kera. Hyvää Joulua sinne Saksaan!

    VastaaPoista
  2. Hauskat paketit herkkuineen! Olet ollut ahkera. Ja vielä vegaaniset leivonnaiset. Kananmuna tuottaa ongelmia, kun haluaa leipoa vegaanisia juttuja. Mitä sen tilalle? Kikhernejauhojako? Muuten kyllä vegaaninen leivonta onnistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytekakkureseptissä jota kokeilin tovi sitten on munien tilalla valkoviinietikkaa. Ja kakkupohjasta tuli kyllä maukas ja mehevä. Voin suositella. :) Ja kiitos, oli kiva paketoida tällaisia sieviä pieniä ystäville. ❤

      Poista