keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Arkiruokaa: Serranon kinkkua, broileria, riisiä & parsakaalia

Meillä ei ole viikkoruokalistaa tai en ole laittanut ylös sen kummemmin meidän, koko perheen lemppariruokia. Vaikka ehdottomasti pitäisi tehdä kumpaakin! Ehkä syksyllä voisi aloittaa. :) Omasta blogista tsekkaan jotain yksityiskohtia joita en enää muista. Olkoot vaikka pohjataikina suolaisiin piiraisiin jne.

Uuniruokia meillä on monesti, ne ovat niin helppoja. Erinäisiä raaka-aineita sopivan kokoisiksi paloiksi ja uuniin mausteiden ja kunnon öljylorauksen kera. Tai sitten helppoja pastasooseja sekä salaatteja jne.


----------------------


Tällä kertaa kaupasta tarttui käteen iso parsakaali, joka on meidän perheen vakiovihreä. Lapsetkin syövät ihan mukisematta sitä jonkun verran. :D (Ei kuitenkaan kokonaista kaalia...) Serrano-kinkkupaketti tarttui käteen kaupassa ja se johdatti minut suoraan lihatiskille broilerin luo. Ruokaa oli niin paljon, että riitti lounaaksi, ainakin osalle porukasta. 



Broilerin rintafileitä (meillä oli maustamattomia)
Serrano-kinkkua
Riisiä ja keitettyä parsakaalia lisukkeeksi

Tein broiskulle marinadin (=lime- ja sitruunamehua, oliiviöljyä, suolaa, hunajaa, kuivattuja yrttejä) ja annoin tekeytyä hyvän aikaa. Otin lihat jääkaapista huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Ruskistin pinnat ennen uuniin laittoa. Kinkut ympärille (saa laittaa vaikka parikin viipaletta, jos tykkää) ja uuniin 200 asteeseen, n. 20 min.

Suunnilleen samaan aikaan laitoin vuoan uuniin ja laitoin riisiveden sekä parsakaalit kiehumaan. Voisi sanoa, että kaikki valmistuivat samaan aikaan.




Tällaista arkiruokaa tällä kertaa, 
mitäs siellä syödään tänään?
:)











Yksinäinen paprika pilkottiin mukaan.









Ja jälkkäriä...









2 kommenttia: