maanantai 22. maaliskuuta 2021

Pandemian kolmas aalto Saksassa: miten täällä menee

Huomenta vaan!

Laitetaanpas blogiin välillä muitakin kuulumisia. Ei valitettavasti mitään iloisia uutisia, mutta hyvä näistäkin välillä kirjoitella. Ainakin tulevaisuutta silmällä pitäen. Koronaa käsitteleviin postauksiin haluan ehkä joskus palata..


 • Erikoisliikkeet ovat vielä kiinni, mutta niissä voi asioida, jos varaa shoppailuajan netin kautta tai puhelimitse.  Pienemmät kaupat ovat laittaneet puhelinumeronsa näkyvälle paikalle näyteikkunoihin. Eli asioida voi eri liikkeissä ja siitä on yritetty tehdä mahdollisimman turvallista tänä aikana. Olen käynyt myös yhden kerran eräässä ketjuliikkeessä. Ajan varaaminen nettisivujen kautta oli superhelppoa ja nopeaa. 

 • Ja koska isossa liikkeessä ei ollut myyjien ja minun lisäkseni kuin muutama asiakas, oli ostoksilla käynti nopeaa ja vaivatonta sekä turvallisen tuntuista. 

 • Ilmestyin paikalle sekunnilleen sovittuna ajankohtana ja ovella minulta kysyttiin ensimmäiseksi nimi. Myyjä teki merkinnän A4:n josta löytyi osoitetietoni yms. jotka olin netissä ilmoittanut. Kun olin lähdössä pois myyjätär kysyi nimeäni uudestaan ja teki uuden merkinnän. Kuten mainitsin; nopeaa ja vaivatonta. (Niin ja kaupat pysyvät auki, jos alueen uudet tartuntaluvut pysyvät vakaina.

 • Lapset ovat palanneet koulun penkille, mutta käyvät koulussa vain joka toinen päivä. Ja joka toinen päivä etäkouluillaan kotona. Koulupäivät ovat myös lyhyemmät eikä kouluruokailua järjestetä. Läksyjä on aika paljon, mutta ihmeen hyvin lapset ovat jaksaneet paiskia koulutöiden parissa. Olen ollut hyvin ylpeä ja kiitellyt lapsia reippaudesta moneen otteeseen. 

 • Pidän myös siitä, että opettajat vastaavat lasten viesteihin todella ripeästi. Silloin tällöin nämä meidän etäkoululaiset joutuvat kysymään neuvoa opelta, jos äiti ei ole osannut auttaa. Opettajilla on todella rankka vuosi takana, mutta ulospäin, oppilaisiin päin se ei ainakaan näy. Opettajat lähettävät tsemppiviestejä tuon tuosta ja vastaavat jokaiseen viestiin ystävällisesti ja asiaan paneutuen. Ja mm. tämän koronavuoden aikana opettajat ovat muistutttaneet muita lapsia luokkakaveriensa syntymäpäivistä ja toivonut heitä laittamaan onnitteluviestejä päivänsankarille. Pieni ele, mutta ilahduttaa kaikkia, ei pelkästään synttärisankaria. :)

 • Ainakin meidän lasten koulu on ottanut ison teknisen harppauksen, jos näin voi sanoa. Aiemmin nettisivut olivat mitä olivat, mutta nykyään sivut ovat selkeämmät ja toimivammat. Saamme tiedot tärkeimmistä asioista kouluun liittyen, vaivattomasti kotisivujen kautta. En tiedä sitten oliko sivujen uudistus ollut tiedossa jo ennen pandemiaa. Mutta sattui vaan nyt sopivasti tähän etäkouluaikaan.

 • Ruokakaupoissa ei ole ollut puutetta mistään. En ainakaan itse ole huomannut. Vehnäjauhojen luokse on tullut lappu jossa muistutetaan solidaarisuudesta muita asiakkaita kohtaan. Eli, että ei hamstrattaisi liikaa, että muillekin riittäisi. Uskon ja toivon tämän auttavan, edes hieman.

 • Kauppojen ovilla saattaa olla myös vartija joka huolehtii siitä, että kaikilla on asianmukaiset maskit (esim. FFP2- tai kirurginen maski) sekä ostoskärry. Kärryjen määrää on myös supistettu. Olen itsekin joutunut odottamaan pienen hetken kärryparkin luona. Mutta tällaisen asian ei pitäisi haitata ketään. Kaikki yritämme parhaamme tässä tilanteessa. Ostoskärryn odotus ei ole meidän suurin ongelmamme tällä hetkellä...

 • Lufthansa ilmoitti lisäävänsä pääsiäisen ajaksi hurjan määrän lisää lentoja Mallorcalle ja muualle Espanjaan. Mallorcaa kutsutaan leikkimielisesti Saksan 17. osavaltioksi, saari on saksalaisten suosikkikohde. Olen lukenut paljon kommentteja kuinka ihmiset tuskastelevat sitä, että kotoa ei saisi poistua, kenkäkaupassa käydä, mutta Espanjaan saa matkustaa lomailemaan. Pari Saksassa asuvaa tuttuani aikoo matkustaa pääsiäisenä. Jokainen tekee toki omat ratkaisunsa. 

 • Tartuntojen pelätään nousevan pääsiäisenä hurjiin lukuihin. Niin kävi niin myös joulun tienoilla kuin tammikuussakin. Katsotaan kauanko kestää, ennen kuin viranomaiset päättävät uudesta lockdownista...

 • Monissa kouluissa otetaan sekä henkilökunnalta, että oppilailta koronatestit. Mekin olemme saaneet aiheesta sähköpostia. Omasta mielestäni se on hyvä idea, koska monet lapset ovat oireettomia viruksen kantajia. Mutta en tiedä vielä testi-asiasta sen tarkemmin. Saimme tiedon vasta viime viikolla. Mutta allekirjoitan kyllä suostumuksen ehdottomasti, kun se päivä koulussa koittaa.

 • Myös apteekeissa voi käydä otattamassa koronatestin. Vast'ikään keskustelin asiasta tutun kanssa joka halusi käydä testissä ennen iäkkäämmän sukulaisen tapaamista. Hän kertoi käyvänsä kerran viikossa ilmaisessa testissä. Olette myös varmaan lukeneet, että saksalaisiin ruokakauppoihin mm. Aldiin on tullut myyntiin koronatestit kotikäyttöön. Mitä minä olen lukenut, olivat suuri hitti ja niitä on tulossa lisää.
Tällainen postaus nyt tällä erää. 
Välillä donitsin kuvia sekä kivoja 
reseptejä ja välillä hieman ajankohtaisempia 
kuulumisia täältä meiltä. Ja yllä olevat 
esimerkit ovat siis täältä meidän alueelta, 
jossakin muualla voi asiat mennä hieman 
eri tavalla. Ja ei voi nyt oikein muuta kuin 
edetä päivä kerrallaan ja lukea uutisia, 
että mitä tapahtuu seuraavaksi. 
Tsemppiä kaikille!


Leivontajuttuja tulossa varmasti seuraavaksi. ;) Bleibt gesund! ❤


6 kommenttia:

 1. Tänään taas liittokansleri ja 16 pääminsteriä pitävät tuntikaupalla palveria ja yrittävät löytää yhteistä linjaa koronarajoituksiin ja niitten tiukentamiseen tai höllentämiseen. Taustalla käydään armotonta poliittista kyynärpäätaistelua tulevan syksyn vaalien liittokanslerin ehdokkuudesta.
  Astra Zenegan rokotuksesta tehtiin maailmanpoliittinen asia. Saksassa sitä eivät ensin halunneet sairaanhoitajat ja lääkärit.
  Meidän osavaltiomme sisäminsterimme päätti nopeasti, että annetaan oman osavaltion palkkalistoilla oleville opettajille ja poliiseille.
  Tyttäreni sai sen neljän päivän päästä ja on onnellinen siitä. Opettajille tilanne on turhauttava ja stressaava, ovat puun ja kuoren välissä. Tyttäreni on toisen luokan opettaja ja tekee työnsä yhtä velvollisuudentunteisesti kun lastesi opettajat. Normaalisti hänen 5.- ja 7. luokkalaiset poikansa olisivat koulussa silloin kun äitikin, mutta ovat ollet kotona etäopetuksessa jo marraskuusta asti. Mieskään ei voi tehdä kotona työtä etänä ja valvoa poikien yksinoppimista. Tyttäreni pitää revetä huolehtimaan sekä oppilaittensa että poikiensa koulumenestyksestä. On onni, että ei ole huolta sentään toimeentulosta. Kaikilla on vaikeaa.
  Minulta ei riitä myötätuntoa mielenosoittajille, jotka protestoivat maskeja ja rokotuksia vastaan. Kun ei isompia ongelmia ole....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kauhulla lukenut ja katsonut kuvia mielenosoituksista enkä oikein jaksa ymmärtää tällaista toimintaa. Myös ihmisten kommentit maskipakosta sekä muista rajoituksista (jotka on asetettu meidän parhaaksi) ovat olleet välillä niin pöyristyttäviä. Pitää vaan omalta osaltaan tehdä parhaansa. Ja uutisia ja viranomaisia kuunnellen. Hyvää maaliskuun loppupuolta sinulle. Pysyhän terveenä!

   Poista
 2. Blogisi onkin kiva tuollaisenaan Tänään tätä ja huomenna jotain muuta. Mielenkiintoista kuulla miten siellä toimitaan arkipäivässä korona-aikana kuin normioloissakin. Helpolla ei päästä missään nyt. Onneksi sentään saadaan nauttia valoisista päivistä pimeän ajan jälkeen. T. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Ella. Ja onneksi olemme jo keväässä ja voimme nauttia luonnon heräämisestä talven jälkeen. Se on aina yhtä kaunista. Se antaa varmasti monelle toivoa sekä positiivista energiaa. Hyvää maaliskuun loppupuolta sinulle! :)

   Poista
 3. Kiva lukea teidän korona-arjesta! Meillä on niin sekavia ohjeita, ettei oikein tiedä, miten toimisi. Aika kivasti ovat kaupat teillä keksineet itselleen uudenlaisen toimintatavan.
  Pysykäähän tekin terveinä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kauppiaat ovat toden totta olleet tiukilla, mutta onneksi on ollut muita tapoja shoppailla paikallisissa pikkukaupoissa. Koruliikkeen näyteikkunasa on numerokylttejä. Ja ulko-ovesta löytyy puhelinnumero johon voi laittaa Whatsapp-viestiä. Otat kuvan vaikkapa numero 10, niin myyjä tietää tasan tarkalleen minkä kaulakorun haluaisit ostaa. :) Mutta on hyvä, että ihmiset omien kykyjensä mukaan auttavat yrittäjiä. Mukavaa viikonloppua, pysykää myös terveenä! ❤

   Poista