tiistai 3. toukokuuta 2022

Appelsiini-suklaakakku

 





250g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
3 1/2dl sokeria
4 kananmunaa
1 tlk (150 g) ranskankermaa (käytimme kermaviiliä)
3 appelsiinin raastettu kuori (n. 2 rkl)
1 appelsiinin mehu (n. 1 dl)
1/2 dl sitruslikööriä (esim. Cointreau) (emme laittaneet)
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl tummasuklaahippuja



Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat. Mittaa kaikki aineet suklaahippuja lukuunottamatta kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes massa on tasaista. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty. Kääntele suklaahiput joukkoon. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle. (Ohje K-Ruoka, KLIK!)






valmissuklaakuorrutus (Lidlistä)
suklaakoristeeet (Aldista)











Tänä vuonna emme leiponeet tyttären kanssa vapuksi yhtään 
mitään. Aika kummallista! :D Mehän pidämme kumpikin 
leipomisesta. Meidän herkut olivat kaupasta ja meidät oli 
kutsuttu sinne syntymäpäiville, että kai se oli sitten se 
meidän 'tekosyy'! Mutta hätä ei ole tämän näköinen. Tämä 
maukas suklaa-appelsiinikakku tuli leivottua eilen illalla. 
Ja tästä tuli sen verran suuri, että tässä on koko viikon 
jälkiruoka. ;) 


mukavaa loppuiltaa sinne!




2 kommenttia:

  1. Sitrushedelmät maustavat leivonnaiset ihanasti, lisäksi vielä suklaata...😋Riittääköhän koko viikoksi 😋
    Saksasta löytyy aina kaikkea kivaa, kuten nyt nuo koristeetkin. Koskakohan pääsisi taas sinne 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette taas pian matkailemaan Keski-Eurooppaan! 😊Meillä on vielä suklaakakkua jäljellä...tänään pitää taas uhrautua ja ottaa palanen jälkiruoaksi. Jos sunnuntaina äitienpäivänä olisi jo muita herkkuja! 😋

      Poista