-

-

tiistai 10. helmikuuta 2015

Choco Cupcakes



En ole tainnut hehkuttaa...kertoa suklaahippumuffineista joihin väsäsin suklaisen kuorrutteen. Muffineista aka kuppikakuista (en tiedä mikä niiden ero on, liittyy kai jotenkin kuorrutteeseen ja koristeluun) tuli, vaikka itse sanonkin, todella maukkaita, ihanan pehmeitä ja tummasuklaakuorrutus oli pisteen i:n päällle. :)

Tämä resepti on käytössäni aina, kun valmistan muffineja, jauhot sekä taikinaan lopuksi sujautettavat raaka-aineet vaan vaihtelevat. Tällä kertaa taikinassa oli niin peruna-, speltti-, kaakao- sekä vehnäjauhoja, myös paketellinen tummasuklaahippuja. Leivonnaisia tuli aikamoinen läjä, osan laitoin sellaisenaan pakkaseen, muutaman vein naapurinrouvalle ja loput jäivätkin vieraiden kestitsemistä varten. Niin aikuis- kuin lapsivieraille suklaiset cup cakes'it maistuivat, muutama pienempi vieras oli tykästynyt pelkästä kuorrutteesta koska vieraiden lähdettyä löysin pari yksinäistä muffinia ILMAN kuorrutusta. :D





4 munaa
3 dl sokeria (käytän raakaruokosokeria/intiaanisokeria)
3 dl voisulaa (margariinikin käy)
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria (itse käytän vanilja-aromia, joitakin tippoja)
4 dl vehnäjauhoja (jauhot vaihtelee)
1,5 dl maitoa




Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset 
keskenään. Sulata voi. Lisää kuivat ainekset vuorotellen 
maidon sekä voisulan kanssa munasokerivaahtoon. Jos 
lisäät esim. suklaahippuja, lisää ne viimeiseksi ja sekoita
 taikinaan (silikonisen)nuolijan avulla.



Pähkinä/karkki/pipari-murska käy myös mainiosti taikinan 
joukkoon. Maidon voi korvata vaikka soijamaidolla tai 
miksei vaikkapa jogurttipurkin jämillä. :)











Kuorrutusta varten sulatin 200 g tummaa suklaata vesihauteessa.
Toisessa kattilassa lämmitin kermaa 1,5-2 dl.
Kun suklaa oli sulanut yhdistin suklaan kerman joukkoon.
Annoin seoksen jäähtyä hetken ja lisäilin vielä kermasuklaaseoksen 
joukkoon sokeroimatonta kaakaojauhetta sekä tomusokeria 
sen verran, että kuorrutteesta tuli sopivan levittyvää.




HUOM!
Kuorrutetta tuli valtavasti! Joten, pientä määrää 
varten valmistaisin vain 100-150 g
suklaata sekä 1 dl kermaa.




Viime vuonna saamani (itseasiassa syntymäpäivälahjaksi 
mieheni työkaverilta) kerrosvati on oiva 
muffinien/kuppikakkujen tarjoiluastia.




Leivotko ystävänpäiväksi?
:)



2 kommenttia: