tiistai 3. helmikuuta 2015

Hummus

Hyvä tuttavani on valmistanut monesti hummusta ja tuonut meillekin useamman purnukan. Illanistujaisissa hän on tarjoillut porkkanaviipaleet, paprikat sun muut vihannekset hummukseen dipattavina alkupaloina. Kotiin olemme ostaneet ns. antipasti-hyllyltä ihanan valkosipulista hummusta, mutta tänään tein itse, ensimmäistä kertaa!! Niin nopeaa, että ymmärrä miksen ole surauttanut sauvasekoittimella omaa tahnaa aiemmin...



Me olemme tykästyneet ruisnappi/hapankorppu+hummus comboon ja sitä ollaan ahmitttu kaksin käsin iltapalana. Kun hummuksessa on tarpeeksi oliiviöljyä seosta on helppo levittää leipäviipaleen päälle ja ai, että on ihanan samettista, me likes! :-p








1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi 
3 rkl vettä
1-2 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria
kurkumaa
(1-2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa)
(1/4 tl juustokuminaa)



Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynsi veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella.
Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta halutessasi tahinilla ja juustokuminalla. 
Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian sakealta. Valuta hummuksen pinnalle oliiviöljyä ja koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa leivän kanssa.


Ohje on napattu K-ruoka -sivuilta, klik!



Ohjeita toki löytyy satakaksi erilaista, perusraaka-aineet pysyvät samoina (kikherneet, valkosipuli, öljy ja suola), mutta mausteet saattavat vaihdella. Meidän versiossa ei ollut tahinia, kun kaapista ei moista tahnaa löytynyt. Kurkumaa sitäkin enemmän, hummuksesta tuli kauniin keltaista. :)



Kurkumahan on varsin terveellistä, 
siitä voi valmistaa vaikkapa teetä. Makuja.fi artikkeli









2 kommenttia:

  1. Me valmistettiin vähän aikaa sitten ensimmäistä kertaa tapenadea. Kuuluu samaan "sairaan helppo valmistaa, miksei olla tehty aiemmin -kategoriaan";)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, sitä ihmettelee pienessä mielessään, että miksei ole tehnyt aiemmin, kun samassa ajassa avaat kaupan purkin kuin tekisit freshin tuotteen itse.....tsatsiki on kanssa sellainen mistä tykkäämme, miksi sitä kuitenkin tulee tehtyä niin harvoin (??). Ja sitäkin vain kesällä.

    Meidä sauvasekoitin (itse asiassa isoäitini vanha Braun) vetelee viimeisiään, hummukset sun muut tahnat ja kastikkeet saisi ehkä kätevämmin valmistettua monitoimikoneessa.

    VastaaPoista