-

-

tiistai 9. elokuuta 2016

Hankintoja, hankintoja kouluun

Koulun aloitus on aina iso juttu. Tarkoitan, että myös rahallisesti. Perheessä jossa on useampi koululainen menee useampi satanen pelkkiin kirjahankintoihin. Meillä taisi kulua noin 150 €. Siihen pitää lisätä kaikki muut koulutarvikkeet, mustekynistä nuottivihkoihin ja viivottimesta vesiväreihin. Osa ykkösluokalle hankituista tarvikkeista kävivät myös jatkokäyttöön, mutta esim. pojalle viime vuonna ostetut (vasurin) pyöreäkärkiset sakset piti vaihtaa teräviin ja taipuisat (ns. rikkoutumattomat) viivoittimet piti vaihtaa 'tavallisiin' kovamuovisiin. Vesivärit eivät saaneet olla puhkikulutettuja ja liikuntatunneille varatut lenkkitossut vaaleapohjaiset. Ja, kun kouluikäistenkin jalat kasvavat kohisten lenkkikenkää saa tosiaan olla ostamassa harva se kuukausi...melkein. Läksyvihkojen kuuluu olla tietynlaiset ja muovitaskut vihkojen päälle myös tietyn väriset. Toki tälläiset hankinnat ovat pieniä, mutta pienistäkin hankinnoista tulee isompi lasku, kun ostaa useamman + puhkikulutettujen tai HÄVINNEIDEN tilalle pitää hankkia tietysti uudet....pojan urheilukassi kerkesi olla käytössä pari kertaa, kun se sisältöineen hävisi kuin tuhka tuuleen!

Koulun alussa annat myös x-summan niin luokan kassaa kuin kopiointia varten. Ruokailusta maksat n. 2,50€/kerta ja sen maksat aina puolivuosittain suoraan tilille. Muuten fyysinen käteinen on kova sana ja esim. em. kopiointiraha maksetaan opettajalle käteen. Joulun ja pääsiäisen alla lapset taisivat viedä muutaman euron kouluun askarteluhankintoihin.

Ystävä laittoikin juuri tänään, että koulusta oli tullut ilmoitus, että liikuntatunneille kuuluu hankkia nappulakengät! Tavistossut eivät siis pelkästään kelvanneet...Tämä siis toisessa koulussa ja vanhemmalla koululaisella.

Noh, maassa maan tavalla ja hankinnat on suoritettava! Piste. :) Lukuvuoden mittaan tulee varmasti vielä monia hankintoja, niin se vain menee.

Tiistaiterkut&
Huomenta!

EDIT Koululta myös lainataan kirjoja. Lainaussumma on vajaat kympin per kirja.

2 kommenttia:

  1. Opetus on ilmaista alakoulusta yliopistoon asti. Vähävaraisilla on oikeus anomuksesta saada kunnalta avustusta koulutarvikkeitten hankintaa, leirikouluja, päiväretkiä, tai vaikka harrastuksia ym. varten. Varakkaammilla on varaa maksaa itse.Kaikki savat saman summan lapsilisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, on hienoa, että kaikki lapset saavat saman ilmaisen, hyvän koulutuksen ja kaikki lapset (varallisuuteen katsomatta) saavat koulutarvikkeensa. Erilaisia käytäntöjä eri maissa. Suomessa olet maksanut jo kerran koulukirjasi verojen muodossa. Mukavaa päivää sinulle! :)

      Poista