-

-

torstai 15. maaliskuuta 2018

Nopeat skonssit aamupalapöytään

Jos ei aina huvita paistaa munakasta, pannareita tmv. vaikkapa sunnuntaiaamun aamiaispöytään ovat skonssit (engl. scones) oikein hyvä vaihtoehto! Helppoa & nopeeta sekä maistuu varmasti kaikille.

Käytin tällaista ohjetta, Kotikokkien-sivuilta, KLIK!

Myös Valiolla on oma ohjeensa, KLIK!



4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa (ensi kerralla laitan 0,5 tl)
50 g voita
11/2 dl kermaa



Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat ainekset murumaiseksi seokseksi.
Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikinasta n. 2 cm paksuinen 
levy ja käytä muottina esim. juomalasia. Voitele skonssit kermalla ja 
paista 225 asteisessa uunissa n. 10 min. 
Tarjoile lämpimänä marmeladin/hillon sekä kermavaahdon kera.
















Englantilaiset teeleivät, scones eli skonssit tehdään kaulitusta taikinasta, josta otetaan muotilla pyörylöitä ja ne paistetaan. Kello viiden teen maassa skonssittarjoillaan tavallisesti lämpiminä voin kera, lisänä mansikkahilloa ja clotted cream, joka on eräänlaista hapankermaa. (Mtv.fi)










Ja loppuun pari vaihekuvaa jotka räpsäisin kännykällä.








4 kommenttia:

  1. Voi miten näyttävät herkullisilta.
    Kiitos hyvästä ohjeesta.
    Täytyy joskus kokeilla.

    Hyvää torstaita!😊❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, vaikka viikonloppuna. 😊😊 Aurinkoiset terkut sinne! ☀️⛅

      Poista
  2. Kauniit kuvat! Nuo ovatkin kiva vaihtoehto teen kanssa tarjottaviksi. Kiitos reseptistä! Hyvää alkavaa viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sinne myös mukavaa viikonloppua! 😊☀️⛅ Ehkäpä viikonlopun voisi aloittaa skonsseilla ja teekupillisella. 😊😉

      Poista