tiistai 25. lokakuuta 2016

Muratti ruukussa


Takapihan muratti jaksaa kasvaa. Se ei pienestä säikähdä, kestää sään kuin sään. Saa vihmoa vettä taivaalta tai aurinko paistaa täydellä teholla. Joku kaveri pitäisi varmaan ruukkuun laittaa, että saisi vähän väriä. Onhan se muutoin ihan kiva kasvi, kun on niin rönsyilevän runsas. 

Etualan pieni ruukku oli kukkakaupan heräteostos. Perus-saviruukut ovat aina kivoja ja niihin voi tehdä uusia asetelmia.

Saksa on kumma maa, kun orvokkeja myydään ympäri vuoden. Suomessa kuitenkin vain kevätkukka tai sitten kesällä. Naapurustossa näkyi paljon pihoja joihin oli istutetttu violetteja orvokkeja suoraan maahan. Olivat suloisia ja pieniä. Saksalaiset ottavat kyllä pihanlaiton vakavasti. ;) Viikonloppuna kun pyöräilimme ympäriinsä silmiini osui aina vaan koreampia etupihoja. Minun pitäisi käydä jonkinlainen vuoden kestävä kurssi, että osaisin leikellä pensaista sellaisia! :D Ja soran alta ei koskaan pilkota yhtäkään rikkaruohoa ja laatoitustenvälit ovat puhtaat sammaleesta. (Toisin kun meillä....kyllä siellä vihreä sammal pilkistää...apua, kääk!!).


Se on ainakin yksi vissi ero, se puutarhanlaitto suomalaisten ja saksalaisten kesken. Suomalaiset ottavat puutarhanhoidon ehkä rennommin tai pihat ovat yleensäkin yksinkertaisempia. Skandinaavinen muotokieli, perhaps?? ;)


Kaunista syksyaamua Sinulle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti