maanantai 17. lokakuuta 2016

Mustikkapiirakka pullataikinaan






Pohja eli pieni pullataikina:

3 dl maitoa
½ pak (à 50 g) hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl rasvaa



Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma 
ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. 
Alusta loput jauhot ja lisää rasva. 
Kohota taikinaa vedottomassa 
paikassa leivinliinan alla.


 1 l mustikoita (jos käytät pakastemarjoja lisää marjojen joukkoon desi perunajauhoja. Se sitoo kosteutta.)

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20 min.



Nauti kesän mausta.




2 kommenttia:

  1. Voi nam!
    Pullataikinaan tehty mustikkapiirakka on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm, nams, se on varsin hyvää. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

      Poista