sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Hedelmälautanen









Kuten aiemmin olen kirjoitellut, että laitan usein (tai toisinaan...miten sen nyt ottaa) hedelmiä välipalaksi lapsille. Kun kaikki on valmiina paloina ja pestyinä ottavat muksutkin mieluusti suuhunpantavaa. Jos sanoisin, että ota bansku tai jääkaapissa mansikoita, he ottavat ehkä yhden mansikan tai puolikkaan banaanin ja that's it. Lapsille kuitenkin maistuu se juustovoikkari niin on kiva joskus saada vitamiinejakin. ;)


Kiiwit olivat ihanan pehmeitä ja makeita ja mansikoissa makua. Vadelmia ostan vuoden ympäri (okei, ne roudataan maailman ääristä tai vähintään Espanjasta asti, ei siis lähiruokaa) ja niitä tulee syötyä paljon. Viinirypäleitä helpompaa snäkkiä ei taida edes olla! Usein laitan lapsille kouluun evääksi. Nämä hedelmät olivat meidän eilinen iltapala ja korvasi iltaruoan. Olimme olleet päivällä aiemmin tivolissa jossa söimme vohveleita kuin bratua, maistelimme herkkusieniä valkosipulisoosissa ja minä söin vielä vähän neidin nutellaletusta. Tulee aina maisteltua vähän sitä sun tätä ja se kostautuu sillä, että kotona ei todellakaan enää tee ruokaa mieli. Saksalaisten vohvelit ovat ihania. Oikein pehmeitä ja tarjoillaan melkein aina tomusokerilla, sellainen kunnon tujaus. :) (Pitääkin ottaa testiin saksalaisten vohveleiden ohje!)


Olen niiiiiin iloinen, että käytin monta tuntia aikaa keittiön siivoukseen. Oikeammin ruokakomeron. Yhdessä vuodessa komero oli muuttunut täysin siitä mitä se oli muuttaessamme. Sitä nopeasti vaan heittää purkin ja pussin sinne tänne tai ostaa vahingossa lisää jauhoja vaikka edellisiäkin on. Sitten se tarkoittaa sitä, että komero alkaa olla aika räjähdyspisteessä! Ihan hassua olla mokomasta asiasta niin tyytyväinen, mutta en voi sille mitään. Olen niin happyhappy! :D Miehellekin esittelin komeroa ja huomasi heti muutoksen. Laitan ruokaa ja leivon joten tavaroiden on oltava järjestyksessä. Lastenkin ollessa hieman vanhepia osaavat kyllä halutessaan ;) laittaa kaiken omille paikoilleen keittiössä.


Tänään leivotaan pullaa, 
näin mies ja lapset toivoivat!
:D

Pullavaa sunnuntaita!!


10 kommenttia:

  1. Rakastan hedelmälautasia ja -salaatteja, koska niitä on paljon mukavampi syödä kuin kokonaista hedelmää. Mutta mikä siinä vain on, että niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin?
    Kyllä se on aina mukavaa, kun saa jonkun paikan siivottua perusteellisesti. Tykkään siivoamisesta ja sen jälkeen on niin mukavaa katsella kättensä jälkiä.
    Herkullisia pullatteluhetkuä teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä varmaan miettii vaan ensin, että onpas paljon kuorimista ja pilkkomista, otanpas nyt vain yhden mandariinin ja palan banskua. Siksi minäkin ostan niin usein viinirypäleitä, kun niiden eteen ei tarvitse tehdä mitään. :D Lapsetkin osaavat laittaa niitä vain suoraan suuhun. ;) Meidän pullanleivonta siirtyi huomiseen! Oli sen verran hässäkkää päivällä, että lupasin lapsille ne pullat huomenna. Onneksi suostuivat kompromissiin. :)

      Poista
  2. Kyllä on upean näköinen hedelmälautanen!😊
    Hyvää leipomispäivää!
    Minä tein tänään niitä joulutorttuja! Kyllä olivat hyviä!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, ai, aiiii kyllä ne lämpimät joulutortut (tai miksei jäähtyneetkin, hehheh) ovat niin hyviä! Ensi viikonloppuna voisi tehdä taas niitä lisää. Kun marmeladiakin kerta löytyy. :) Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  3. Hedelmät kyllä "rulettaa" :) ja on tärkeää, että lapset saavat niitä jo pieninä. Eivät sitten isona kaihda terveellisiä ruokia. Itse olen sellainen kaikkiruokainen ja liian kireät nutturat ruoka-asioissa...no niistä en pidä, joten kyllä ne juustovoikkarit maistuvat myös. Aikuinen poikani ja kaveripiirinsäkin on innostunut ruoanlaitosta ja olen siitä niin iloinen. Pääasia, että ruokailu on värikästä ja iloista :). Ihanalle nuo herkut näyttävät. Kunpa vain talvellakin täällä Pohjolassa saisi kypsiä vihanneksia ja hedelmiä - onneksi valikoima on vuosi vuodelta parantunut. Värikästä ja kivaa syksyn jatkoa sinne Saksanmaalle :) <3 !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta! Mitä enemmän lapsena tottuu, erilaisiin makuihin ei sitten aikuisena ole niin paljon 'ruokarajoitteita'. Tai näin uskoisin olevan. :) Mukavaa syksyä sinnekin. :) :)

      Poista
  4. Kyllä tulee vesikielelle,kun katselee kuvaa :) Jo pelkästään noi kauniit värit on tosi hienot:) Lapset saavat vitamiineja ja myöskin aikuiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) <3 On vitamiinipitoinen kuva! Ja pitäisi kyllä valmistaa vastaavanlaisia hedelmäpommilautasia useammin. :)

      Poista
  5. Niin herkullisen näköistä :) Meillä lapset aika huonosti tarttuvat hedelmiin, mutta tuollaista ei voisi edes meidän lapset vastustaa, ehdottomasti otan tästä vinkin talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) :) Kiva juttu, että sinnekin tulee hedelmälautanen käyttöön. Melko vaivattomasti saa muksutkin suorastaan ahmimaan hedelmiä. Tänään kaupasta kotiutun viinirypäleitä sekä vadelmia, taas helppoa evästä muksuille. :) Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne! :)

      Poista