perjantai 5. lokakuuta 2018

Syksyisen kaunis Stralsund vol. I

Hansakaupunki Stralsund antoi kyllä meille parastaan. Ilma oli ulkoiluun juuri passeli, syksyisen kirpeä, mutta välillä saimme auringonpaistettakin. Kaupunki oli myös mielestämme todella kaunis, kun meri on siinä lähellä ja melkein kaikki ympärillä niin vanhaa. Mutta hyväkuntoista! Ostosmahdollisuuksien takia tuntui myös paljon isommalta kuin vajaan 60 000 asukkaan kaupungilta. En osaa sanoa miksi, mutta sellainen fiilis meille tuli molemmille mieheni kanssa. Emme siis reissuilla ensimmäisenä ;) niitä shoppailukatuja kaipaa, mutta toki matkalla ne tulee nähtyä kuten muutkin kohteet.

Tässä Wikipediasta lainattua (pahoittelen englanti-suomi -sekoitusta!):


Stralsund on vuonna 1234 perustettu satamakaupunki, entinen hansakaupunki Saksassa Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltiossa Itämeren rannalla. Asukkaita siellä on 57 866 (2008), ja sen pinta-ala on 38,97 km². Kaupungissa on useita goottilaisia tiilirakennuksia, joihin kuuluu muun muassa Nikolainkirkko (1200–1300-luvulta). Stralsund oli Ruotsinhallinnassa vuosina 1648–1814. Stralsundin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde yhdessä Wismarin vanhankaupungin kanssa. Stralsund on Porin ystävyyskaupunki.

Stralsund was granted city rights in 1234 and was one of the most prospering members
The main industries of Stralsund are shipyards, fishing, mechanical engineering, and, to an increasing degree, tourism, life sciences, services and high tech industries, especially IT (Information Technology) and biotechnology.


The town lies on the sound of Strelasund, a strait of the Baltic Sea. Its geographic proximity to the island of Rügen, whose only fixed link to the mainland, the Strelasund Crossing, runs between Stralsund and the village of Altefähr, has given Stralsund the sobriquet "Gateway to the Island of Rügen" (Tor zur Insel Rügen). Stralsund is located close to the Western Pomerania Lagoon Area National Park. Stralsund's town borough includes municipal forest and three municipal ponds (the Knieperteich, Frankenteich and Moorteich. The three ponds and the Strelasund lend the Old Town, the original settlement site and historic center of the town, a protected island ambience. The highest point of the town is the Galgenberg ("Gallows Hill") on its western approaches.





Iso torialue










Strandkorb

Näitä on uimarannat aivan täynnä.







Ozeaneum, meritieteellinen museo




Kaupungin vanhin kapakka ;)
















Raatihuone
























Mukavaa loppuiltaa sinne :)



p.s. Lisää kuvia tulossa...

8 kommenttia:

  1. Kerrassaan upeita kuvia!
    Ihanat nuo "rantatuolit"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) :) :) Tuollainen 'rantatuoli' olisi kyllä aika ihana auringossa löhöilyyn tai vaikka viinilasillinen olisi kiva nauttia tuolla löhötessä. ;)

      Poista
  2. Stralsund Issa käynnistä jäi erityisesti mieleen kivetykset. Kiviä oli kaikkea kokoa ja väriä huolellisesti ladottuna väripinnoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, (vanhassa) kaupungissa on omanlainen, mielenkiintoinen tunnelma. Vaikkei iso kaupunki olekaan. :) Mukulakivikatuja joka puolella yms.

      Poista
  3. Onpas siellä kaunista! Emme ole itse kaupungissa käyneet, vaan pyyhkäisseet aina vain ohi Ruegenillä käydessä. Tosin viimeksi ainaki satoi kovin. Sillalta katsottuna kaupunki kyllä näytti kauniilta. Yritämme aina keräillä noita Unescon maailmanperintökohteita, mutta tämä nyt meni sivu suun.
    Tuollaisesta Strandkorbista olen unelmoinut. Joskus sen vielä kotiutan.
    Kiitos nojatuolimatkasta Stralsundiin!
    Leppoisaa lokakuista viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olette siis ajelleet siellä suunnilla. :) Teillä ollutkin varmasti monia mielenkiintoisia kohteita. Tänne pysähdytte sitten toiste. Ja tuollainen Strandkorb olisi kyllä aika ihana! ;)

      Poista
  4. Hienoja kuvia ja kiva pikkukaupunki.
    Hyvää viikonloppua!💕💕🍁🍂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sinulle Sari :) <3 Oli mielenkiintoinen pikkukaupunki josta sai napsittua ihan liikaa kuvia ;) :D Mukavaa viikonloppua!

      Poista