keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Mokkapalakääretorttu

Onpas herkulla pitkä nimi! :D Mutta tätä kannattaa leipoa pitkästä nimestä huolimatta. Minä törmäsin tähän netissä ja, kun raaka-aineita löytyi kaapista eikä resepti ollut muutenkaan vaikea niin päätin leipaista teen kaveriksi jotain 'uutta'. Minun omastani tuli valitettavasti hieman ruma. Olin varmaan liian hätäinen tai varomaton kaikessa hössötyksessä. Tietysti makuun ei vaikuttanut, ainoastaan esteettinen haitta, heh!



Minä palailen vielä reissukuvilla tällä viikolla myöhemmin! Miehen ja minun luurissa on niin paljon kuvia, että menee hetki, kun käyn niitä lävitse. Postaus jossa on 50 kuvaa olisi vähän liikaa... ;)



Mukavaa keskiviikkoa sinne!
Meillä Saksassa on ollut kansallispäivä....(lähde:Wikipedia)


Saksan yhtenäisyyspäivä (saks. Tag der Deutschen Einheit) on Saksan kansallispäivä, jota on juhlittu vuodesta 1990 alkaen 3. lokakuuta. Sitä vietetään Saksan jälleenyhdistymisen muistoksi. Juhlapäivä on ainoa, jonka viettämisestä on säädetty liittovaltion tasolla, muiden juhlapäivien vietosta säädetään osavaltiotasolla.




















Resepti, KLIK!
(Kodin Kuvalehti)





Pohja
75 g voita
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta


Täyte
100 g pehmeää voita
6 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
1 keltuainen
1–2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia

nonparelleja


Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi, mutta jätä se leivonnaisen päälle jäähtymisen ajaksi, jottei torttu murene käärittäessä.
Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, keltuainen ja kahvi kulhoon. Kahvin määrä riippuu siitä, kuinka pehmeää voi on ja kuinka levittyvää kuorrutuksesta haluat. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. 
Kuorruta kääretorttu. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Valuta kuorrutus viiruiksi kääretortun päälle. Koristele.

8 kommenttia:

  1. Voi, miten syntisen hyvältä näyttää!
    Varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää herkkua ja nopea tehdä. :) Mukavaa loppuiltaa sinne. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oli herkkua ja täyttävää sellaista! Pienikin pala vei mukanaan makeanhimon...ööö, itse otin kyllä aika ison palan. ;)

      Poista
  3. Nyt kuulostaa aivan liian hyvältä 😋 Uskaltaisiko maistaa ensimmäistäkään palaa? Jäisikö lautaselle enää mitään?
    Hyvää kansallispäivää näin hiukan myöhässä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito sinulle <3 Kakku sujahti kyllä 4 suuhun aika nopeasti...9-vuotiaat jaksoivat syödä isot palaset! :D

      Poista
  4. Oi Nam!
    Varmasti ihanaa!😋😊
    Pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista