torstai 31. lokakuuta 2019

Kinkku-paprikapiirakka

Suolaiset piiraat käyvät kyllä minne vain ja milloin vain! Se käy maukkaaksi lounaaksi tai illalliseksi vaikkapa vihreän salaatin kera. Sopii kahvin tai teen kaveriksi, juhla- ja arkipöytään. Kaikki nuutuneet vihannekset voi raastaa/pilkkoa piirakan joukkoon ja ne pienet juustokannikat myös. Maidoton versio tehdään esim. kaurakermasta jne.

Tätä piirasta söimme pari päivää sitten iltaruokana.


Pohja
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Ripaus suolaa
3/4 dl (kevyt)kermaa
100 g voita/margariinia (reilu 1 dl juoksevaa margariinia)

200 g keittokinkkua
1 iso paprika
Kirsikkatomaatteja puoliksi
2 kananmunaa
Loput kermat ja hiukan vielä kermaviiliä
Juustoraastetta, määrä ja juustolaatu maun mukaan
Mausteita (esim pippuri)

Pohjan ainekset vaan sekoitetaan yhteen ja taikinanuolijan avulla saa paineltua hyvin vuokaan. (Vuoka öljytty ja hiukan korppujauhoja) Täytteen ainekset lukuunottamatta tomaatin puolikkaat sekaisin ja piirakkapohjan päälle. Lopuksi päälle tomaatit. Paistoaika n. 35 min 200 asteessa.















Ja tällaistä tähän torstaihin, 
mitä sun loppuviikkoon kuuluu?
❤😊

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta <3 Kuulostaa niin hyvältä, että taidan tehdä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, jos kokeilet. :) Suolaiset piiraat ovat herkullisia vaikkapa iltapalana teen kera. :)

      Poista
  2. Herkullista! Suolaiset piirakat ovat ihania pimeiden syysiltojen sulostuttajia. Paprika tuo niin kivan ruokaisan maun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paprika kyllä sopii moneen ruokaan. Ja minun mielestäni maku vain parantuu paistettuna. :) Ja ruokaisat piiraat ovat aina hyvä idea, jos ei muuta ruokaa keksi. :D

      Poista