tiistai 8. lokakuuta 2019

Ne pienet erot... (Suomi- Saksa)

Kun astuu Suomen kamaralle (olimmehan kesällä Suomessa, eli ei pitkää taukoa :D!) huomaa heti jotain eroavaisuuksia. Eli ei mitään sen vakavampaa, mutta jotakin. Joka kerta se on yhtä mielenkiintoista. Minun mielestäni. Olen varmasti sellainen tarkkailijaluonne. :)


  • Voi, että nämä Suomen automarketit ovat isoja! Ja en tarkoita pahalla. Vaikka pidänkin pikkukaupoista ja putiikeista niin on ihana ihailla sitä tavaravalikoimaa vaikkapa Prismassa. Maitoa on niin montaa sorttia tai hevi-osasto valtava. Fillarin, keittokirjan, eteisen maton ja teltan saa sillä samalla reissulla. Meidän lähimmissä isommissa marketeissa on kyllä vaatteita ja leluja, mutta valikoima ei ole kovin kummoinen.
  • Suomalainen pukeutuu sään mukaan! Kun on syksy pukeudutaan tosiaan jo hieman lämpimämmin. On ohut pipo korvien suojana ja sormikkaat kädessä. Äidit ja isät eivät hytise kylmästä leikkikentällä. Omasta mielestäni leikkipuistossa törmää myös useammin lapsiin pelkästään isien kanssa kuin Saksassa.
  • Ihailen myös markettien leipävalikoimaa. Toki Saksassa leivotaan erilaisia, herkullisia leipiä :D ei jäädä ilman leipää tosiaankaan, mutta Suomessa on kaikenlaisia kauraleipiäym ym. Minun mielestäni enemmän. Saksassa olen oppinut rakastamaan pulleita, siemenpäällysteisiä sämpylöitä. Kun Suomessa bongaan jotain uutuuksia. Taitaa olla jotain juuresleipiäkin nykyään...
  • Suomalaiset ovat aika hiljaisia... :) <3 (olen siis itse hyvin puhelias ollut aina ja valitettavasti :D kovaääninenkin joskus!) Istahdimme lasten kanssa junaan ja kanssamatkustajat olivat ihmeissään meidän höpinöistämme. Toivottavasti emme häirinneet muiden matkustajien junamatkaa. Emme kyllä matkustaneet minnekään kauas, pääsivät meistä äkkiä eroon. ;) Lapset puhuvat keskenään enemmän saksaa kuin suomea. Joten sekin oli varmasti omituista, koska minä puhuin heille suomea. Arvostan itsekin suomalaisena rauhaa, omaa tilaa ja annan sitä muille. Mutta mielelläni aloitan keskustelun vieraankin kanssakulkijan kanssa ja tykkään höpötellä. :) 


Sellainen pieni lista! 

Tänään on vuorossa pizzaa ja illalla pakkailua! Majapaikkamme vaihtuu huomenna. Terkkuja sinne ruudun toiselle puolelle! 💞


2 kommenttia:

  1. On aina kiva lukea noita Sinun vertailujasi😀Kaikista huomioista nimittäin nyökyttelen täällä itsekseni päätä, sillä niin samanlaisia huomioita teen minäkin. Hauskaa! Me suomalaiset tosiaan olemme niin iki rakastuneet omaan reviiriimme, ettemme siitä saippuakuplasta mielellämme ulos uskaltaudu. Hoidetaan vaan omat asiat ja niin edelleen. Eilen juuri Italiassa pitkään asunut vanhempi tyttäremme ihmetteli, jos esimerkiksi joku yrittää kovasti vielä ehtiä bussiin, joka on juuri lähdössä, eivät bussissa olijat, vaikka huomaavat asian, voi ilmoittaa kuljettajalle, että hetki vielä. Parempi vaan olla hiljaa ja antaa myöhästyjän odottaa seuraavaa bussia. Italiassa kuulemma tämä ei tulisi kuuloonkaan, vaan kaikki pitävät huolen siitä, että mukaan pyrkijä myös mukaan pääsee. Että semmosta meillä 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, varmasti tuntuu keljulta juuri siltä ihmiseltä joka yrittää kiirehtiä siihen bussiin...Ja se tunne, että kukaan ei ole ollut kuskille mitään huikkaamassa, että jos odottaisit 10 sekuntia...Enää en liiemmin linja-autoa käytä, mutta Suomessa asuessa paljon. Kyllä se harmitti silloin, kun linja-auto meni melkein nenän edestä. Junassa nyt tosiaan huomasi sen, että suomalainen viihtyy siinä omassa seurassaan rauhassa ja ihan hipihiljaa. :)

      Poista