maanantai 24. toukokuuta 2021

Helluntain grillailut & Euroviisuhuumaa!

Blogissa ollut hetken aikaa hiljaista. Olemme olleet niin Euroviisuhuumassa ystävien kanssa kuin pienellä reissullakin. (Siitä voin kirjoittaa myöhemmin lisää!) Tänään olemme grillailleet sateessa sekä nauttineet rauhallisesta oleilusta kotosalla. Mies viihtyy grillinsä ääressä vaikka taivaalta tippuisi jääpuikkoja, mutta ei valittamista, ruoka grillin kautta käristettynä on aina oikein makoisaa. :)

Mutta kerronpa hieman meidän todella hauskasta Euroviisu-illasta! Ystäväpariskunta kutsui meidät  luokseensa seuraamaan viisuja. He myös toivoivat, että toisimme mukanamme jotakin suomalaista tarjottavaa. (Tein savulohesta, ranskankermasta, lohituorejuustosta sekä mausteista soosin jota laitoimme ruisnappien päälle. Oli oiva valinta, se meni kuin kuumille kiville. :))

Ystävämme olivat kehitelleet kaikenlaista hauskaa. Meillä oli mm. Euroviisu-bingo jonka pystyi tulostamaan Euroviisujen omilta sivuilta. Annoimme myös jokaisesta esityksestä pisteet sekä kirjoitimme lyhyet arvostelut kustakin esityksestä. (Tämänkin pystyi printtamaan Euroviisu-sivuilta.) Bingovoittaja oli meidän nuori mies joka voitti sveitsiläistä suklaata, eli Tobleronea. :) He olivat ostaneet myös eri maalaisia oluita sekä viinejä, tai siis juomia niistä maista jotka kamppailivat keskenään finaalissa. Tarjolla oli myös englantilaisia skonsseja, espanjalaista salamia, saksalaisia brezeleitä, hollantilaista juustoa, mozzarellaa ja tomaattia italialaisittain, ruotsalaisia kaurakeksejä jne. jne. 

Pöytä oli koristelu finaaliin osallistuvien maiden lipuilla ja ystävät olivat bonganneet kivat lipuilla koristellut paperilautaset sekä servietit jostakin! Mahtava ilta, menu sekä koko idea!! :) Pyöräilimme yöllä vatsat pulleina kotiin (n. 1 km matka) ja iloitsimme Suomen hyvästä menestyksestä! Euroviisuilta pitää ottaa uusiksi ensi vuonna.


Kuvissa tämän illan menu: vartaita, juustoista makkaraa sekä kesäkurpitsa-paprikalisuke. Ja janojuomaksi colaa! (Valurautapannujen alustat ovat likomärät, koska ulkona satoi ja ne unohtuivat sateeseen parvekkeen pöydälle.)2 kommenttia:

 1. Olipa teillä ihanasti ideoitu ilta! Kekseliäisyyttä viimeisen päälle! Niin hauska idea, että pitää pistää korvan taakse ensi vuotta ajatellen. Tuolla tavalla minäkin ehkä pysyisin hereillä 🤭
  Tosi kivat nuo valuurautapannut tarjoiluastioina!
  Mukavaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vinkki kannattaa laittaa korvan taakse ensi vuotta ajatellen! Meillä oli hurjan hauska ilta. :) Valurautapannut olivat hyvässä tarjouksessa, kun ostimme ne ehkä noin vuosi sitten. Mies tykkää käyttää niitä grillailun apuna ja ovat sievät tarjoiluastioina myös. :) Sateiset terkut!

   Poista