torstai 27. toukokuuta 2021

Ilmaiset covid-19 -testit Saksassa (+Luca-sovellus)

Alan EI-asiantuntija täällä hei! Viime aikojen yksi puhutuimmista aiheista ainakin täällä meilläpäin rokotteiden ohella on ollut koronatestit joita nykyään voi käydä otattamassa melkein missä vain. Kirjoitetaanpas hieman asioita muistiin tänne blogin puolelle.


(Taaskaan en voi aiheesta kirjoittaa muuta kuin mitä itse tiedän ja mitä olen itse kokenut. Jossakin muualla Saksassa tehdään ehkä toisin.)


  • Kun lapsilla oli koulua joka toinen päivä, he myös joutuivat testaamaan itsensä joka aamu ennen kouluun lähtöä. 
  • Meidän muksut tekevät testinsä itse, minun tehtävä on vain täyttää lomake ja allekirjoittaa se.
  • Testit saat koululta ja näyttävät ihan samanlaisilta kuin mitä marketeissa myydään. (Niin kuin Suomessakin Lidl taitaa jo myydä?)
  • Kerralla saavat testit parin viikon tarpeisiin. Ja itse en tiedä henkilökohtaisesti ketään kuka kieltäytyisi testeistä, onko siihen edes mahdollisuutta.. Keine Ahnung!
  • Kaupungilla on useampia testauspaikkoja. Voit käydä niin apteekeissa kuin erillisissä testipaikoissa, joita on nyt pystytetty sinne tänne.
  • Testi on ilmainen ja voit käydä vaikka joka päivä.
  • Joko varaat ajan netin kautta/puhelimitse tai kävelet paikan päälle odottamaan vuoroasi.
  • Myös autolla voit ajaa drive-in -testauspaikkaan.
  • Testipakkaukset näyttävät ihan samoilta kuin ne mitä lapset saavat koulusta ja mitä voimme ostaa ruokakaupoista.
  • Kirjoitat itse yhteystietosi ylös ja he joko lähettävät tekstiviestin/sähköpostin n. 15 min. kuluttua tai sitten odotat todistustasi paikan päällä.
  • Ilman tätä testipaikalta saatua todistusta/sähköpostia/tekstiviestiä, et voi käydä erikoisliikkeissä ostoksilla.
  • Ja tällä hetkellä pienempiin liikkeisiin on päässyt ostoksille ilman testiä, kunhan löytyy maski sekä Luca-sovellus. (Tai joudut antamaan myyjälle yhteystietosi. Saksalaiset ovat hyvin tarkkoja mitä tulee tietosuoja-asioihin.)
  • (Ilmaisen Luca-sovelluksen avulla tartuntaketjut voidaan ratkaista helpommin. Koska Luca-sovelluksen avulla kirjaudut sisään/ulos käydessäsi ravintoloissa tai kaupoissa.)


Ja koska emme ole vielä reissanneet minnekään (kesälomalla sitten), en kirjoita matkustamiseen liittyvistä toimenpiteistä mitään. Että missä pitää käydä testissä, millaisessa testissä, mitä muuta pitää huomioida yms. Siitä voin kirjoittaa samanlaisen postauksen sitten myöhemmin. :)


SATEISET TERKUT!

9 kommenttia:

  1. Hei, kiitos postauksestasi! Ovatko nuo testit myös Saksan ulkopuolelta tulleille ilmaisia? Entä tuo Luca-sovellus, sitä ei kai pysty käyttää jos ei ole saksalaista puhelinnumeroa ja osoitetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sinulle! :) Mainitsemani ilmaiset antigen-testit käyvät silloin, kun henkilö haluaa vierailla esim. erikoisliikkeessä joka ei muuten saa olla normaalisti auki. Tai esim. haluaa käydä ravintolassa, kampaajalla jne. Maahan tulijat tekevät PCR-testin. Luca-sovelluksesta en osaa sanoa, voiko sen ladata, jos on ulkomaalainen puhelinnumero. Mutta jos puhelimessa ei ko. sovellusta löydy silloin täytetään yhteystietolomake. Toivottavasti tästä oli jotain apua.

      Poista
  2. Ok, kiitos vastauksesta! Ajattelin juuri tuota liikkeissä vierailua. Mutta hyvä juttu ainakin että testejä on saatavilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti luvut pysyvät ympäri maata maltillisina niin liikkeet saavat olla auki eikä testejä tarvita. :) Mukavaa ja turvallista matkaa!

      Poista
  3. Hei, jos tulee Saksaan meritse Travemunde maahan pääsee kahdella rokotteella. Jos majoitus Lyypekissä tarvitaanko 2 x rokotustodistuksen lisäksi muita testeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä pelkkä rokotustodistus riittää.

      Poista
    2. Kiitos viestistä. Miten lie majoitus rajoitukset muualla Saksassa? Tarkoitus ajaa etelä Saksaan Neunburg am Rhein ja majoittua siellä sekä jatkaa siitä Ranskan kautta Espanjaan.
      Olemme täysin rokotettuja.

      Poista
    3. Jos hotellivierailla on osoittaa koronapassi, silloin ei tarvita testejä. Rokottamattomat hotellivieraat joutuvat testaamaan muutaman kerran viikossa.

      Poista