perjantai 11. kesäkuuta 2021

Kesän 2021 kukkapostaus

  • Verenpisaroita 4
  • Petunioita 8
  • Pelargonioita 8
  • Tarhaneilikoita 2
  • Sun muut vielä päälle!

Meidän partsi on varsin värikäs ja iloinen! Tänä vuonna olen lisäillyt kukkia aina sitä mukaa, kun olen käynyt kaupassa ja napannut ostoskärryyn aina yhden sitä ja yhden tätä. Ehkä kerran olemme käyneet kukkakaupassa niin, että ostimme kerralla useamman. Ja sen takia en ole halunnut ostaa suuria määriä kerralla koska halusin ensin tarkistaa miten autotallissa talvehtineet pelargoniat lähtevät kasvuun ja miltä ikivihreät näyttävät ja ovatko vielä ihan kunnossa. Pari puskaa jouduinkin sitten kaivamaan isoista istutuslaatikoista pois koska olivat talven jäljiltä aivan ruskeita ja kuivuneita eikä niitä olisi enää pelastanut mikään. Tai ehkä joku oikea viherpeukalo kyllä. :)

Monen helteisen päivän jälkeen saimme kunnon sateet ja kasvit todella tykkäsivät! Meidän parvekkeen vesipisteen avaaja on JÄLLEEN kadonnut! Meiltä on nyt kadonnut kai 4 muovista avaajaa ja en yhtään ymmärrä, että minne ne menevät. Syyllistä pitäisi lähteä varmaan etsimään jostain linnunpesästä :D koska en keksi, että kuka kiipeäisi meidän parvekkeelle parin euron pikkujutun perässä. :) Mutta ei se edes ole kiiltävä, että ei kai linnut siitä kiinnostuneita olisi. :D Mutta hauska mysteeri kuitenkin! Naureskelemme tälle aina aika ajoin ja koska uuden avaaajan hankintakaan ei ole mikään iisi homma. Rautakaupan myyjä ei ollut aivan varma minun heikon selostukseni jälkeen, että mitä olin hakemassa ja minä menin sitten valitsemaan jonkun. Kotona huomasin jo ennen kuin kokeilin sitä, että eihän se käy sitten millään. Noh, kävin palauttamassa ja sain 4 euroa takaisin, hah. Olen pyytänyt miestäni käymään rautakaupassa, mutta ei muista käydä töistensä jälkeen. Niin kauan joudun roudaamaan veden keittiöstä tai odottamaan vettä taivaalta...































Laatoitus kaipaa harjausta ja puunausta.





Autotallissa talvehtinut pelargonia voi ihan hyvin!
























Ja tämä ilopilleri on viimeisin hankinta parvekkeelle ja eihän 
häntä voinut jättää kauppaan hymyilemään yksinään. :)


MUKAVAA
VIIKONLOPPUA
💕


2 kommenttia:

  1. Sinulla on kauniita kukkia. Tänä vuonna oli niin kylmät ja sateiset huhti- ja toukokuu , että minun pelargonioitanikin paleli alle 15 asteessa ja yöllä alle 10 asteessa. Raekuurokin hakkasi lehdet kirjaviksi. Uskalsivat vasta viime viikolla avaamaan nuppujaan. Otin syksyllä pistokkaita ja ne ovat hiukan jäljessa. Kaiholla katson sinun kukkiasi. Kattoterassini on niin paahteinen, että olen karvaasti kokenut, että monet kaunokaiset eivät selviä varsinkaan trooppisista öistä. Kaiholla katson verenpisaroitasi, pegonioitasi ja petunioitasi.Välimeren ja tropiikin yrtit sen sijaan menestyvät hyvin ja tuoksuvat. Kuivatan niitä talveksi tai laitan pulloon öljyn tai etikan mausteeksi.
    Kuka hoitaa ihanat kukkasi, kun olette Suomessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Katriina! 💕💞 Monena vuotena eräs ystäväni toimi kukkien kastelija, kun he eivät itse lomailleet missään kauempana. Ja myös toinen tuttavamme on käynyt monena kesänä. Hän myös itse sanoi, että tulee mielellään tänäkin kesänä. :) Hän on eläkkeellä oleva puutarhanhoitoa rakastava ihminen. Hän on myös meille kertonut, että lähtee pyöräilylenkille yksin tai miehensä kanssa ja samalla käyneet hoitamassa meidän kukat. Me olemme sitten tuoneet kukkienhoitajille aina Suomesta tuliaisia. 😊🥰 Ja olemme aina painottaneet, että jos joskus ei pääse tai unohtuu, niin ne ovat vain kukkia ja voimme aina ostaa uusia. 😀 Mukavaa viikonloppua!

      Poista