tiistai 15. kesäkuuta 2021

Kotitekoiset hot dog -sämpylät

Moikka, mitäs sinun tiistai-iltaan kuuluu? 


Ei himputti sentään, että olivat hyviä! Nimittäin nämä Suklaapossun reseptillä leivotut hot dog -sämpylät. (KLIK!) Niin pehmeitä ja kuohkeita. Minun tekeleistäni tuli ehkä vähän hassun muotoisia, heh, mutta ainakin olivat itse tehdyn näköisiä. :) Sanoin miehelle, että seuraavan kerran, kun meille tulee vieraita grillailemaan niin me leivomme näitä. Vieraat voivat sitten halutessaan syödä nakit ja makkarat sämpylöiden sisällä. Ja lapsivieraita varten ihan pop!! (Kuumat koirat olivat meidän sunnuntai-illan ruoka ja loput sämpylät päätyivät pakkaseen. Näitä tuli nimittäin aikamoinen kasa.)


------------------------------------------


Seurasimme lauantaina Suomen ensimmäistä jalkapallon arvokisaturnausta, kuten varmasti aika moni muukin. Tunnelma oli aluksi korkealla, varmasti meillä kaikilla suomalaisilla, mutta minkälainen ottelu siitä tulikaan. Sydän syrjällään ja kyynel poskilla seurasimme tapahtumien kulkua ja surimme muiden jalkapalloa seuraavien mukana. Mutta miten hienoa yhteistyötä saimme todistaa ja miten lohduttavia uutisia saimme lopulta kuulla. Hienoa yhteen hiileen puhaltamista sekä tsemppifiilistä. ❤


Aiotteko katsoa kaikki matsit, vai ainoastaan Suomen? Minun vanhempani aikovat katsoa kaikki mahdolliset ottelut ja ovat hengessä mukana. Huomenna Suomen Huuhkajat ovat taas kentällä! :)






















3,5 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
n. 9 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
40 g pehmeää voita
1 kananmuna

Päälle
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä
(seesaminsiemeniä)




Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Jätä seos seisomaan noin 5 minuutiksi.


Sekoita tällä välin 9 dl jauhoja ja suola keskenään sekaisin. Nypi voi jauhojen joukkoon. Sekoita muna maito-hiivaseokseen ja lisää se jauhojen joukkoon. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 20 minuuttia. Taikina saa jäädä hyvin pehmeäksi ja hieman tarttuvaksi. Jos taikina on kovin tarttuvaa, lisää joukkoon vielä n. 0.5 dl jauhoja ja jatka vaivaamista muutama minuutti. Kelmuta taikinakulho ja kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 1 tunti, kunnes se on suurin piirtein kaksinkertaistunut.


Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle tasolle. Jos haluat isoja hot dogeja, jaa taikina 12 osaan ja kaulitse kukin osa noin 17 cm soikeaksi lätyksi. Jos taikina on kovin tarttuvaa, ripottele päälle lisää jauhoja. Taita soikioiden reunat sisäänpäin, jotta reunoista tulee tasaiset. Käännä pitkät sivut päällekkäin.


Peitä sämpylät liinalla ja kohota noin 1 tunti tai kunnes ne ovat nousseet kaksinkertaisiksi ja ovat pehmeitä.

Laita kylmään uuniin kulho, jossa on pari desiä vettä ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät siirappivesiseoksella (ja ripottele päälle seesaminsiemeniä). Paista 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin värin pintaan ja ne tuntuvat kevyiltä.


4 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Tyttöjen kanssa ollaan puhuttu, että pitäisi joku päivä tehdä itse hodareita.
    Jalkapallo-otteluita en ole ehtinyt yhtä ottelua lukuunottamatta katsoa. Niin on kiirettä kesälomalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, kannattaa kokeilla. :) Hodarit ovat kiva, helppo kesäruoka ja sisälle voi laittaa mitä vain. :) Näitä tuli aika paljon ja pakastin loput, voimme syödä taas joku viikonloppu hot dogeja. 🌭 Ihanaa kesälomaa! 💗

      Poista
  2. Joo, jalkapallo on täällä Saksassa hiukan kuin nuha, kiinnostus tarttuu. Tie pikkupoikien ja tyttöjen sydämeen menee jalkapallon ja Panini keräilykuvien ja albumin kautta. Katson vain ne ottelut, mihin ARD ja ZDF on ostanut oikeudet. Eiliseen Huuhkajien otteluun ARD:llä oli oikeus vain yhteenvetoon ja näyttivät sen 19 sekuntia ottelun päättymisen jälkeen. Maltoin mieleni, enkä kurkkinut netistä tulosta. Kommentaattorit tuntevat suomalaisia pelaajia Bindesligasta ja oli kiinnostavaa kuunnella heidän selityksiään, miten Puki, Poojanpálo ja kumppanit pelaavat. Ranska ja Italia ovat Saksan rakkaimpia kilpakumppaneita ja tietenkin ARD ja ZDF näyttävät niitten pelit. Minulla on kaksi peukaloa ja pidin kummallekin eli Saksalle ja Ranskalle peukkuja, kun on ranskalaisia tuttaviakin, (on italialaisiakin.)Toinen voitti ja on alkuerissä samantekevää, kumpi. Italia on hyvässä kunnossa eikä Sveitsi mahtanut mitään.
    Nyt tulee kuuma viikko monessa mielessä.
    Suomessa on pelattu ikiajat jalkapalloa, mutta parhaat ammattipelaajat lähtevät ulkomaille tienistiin. Pesäpallo ja jääkiekko ovat olleet suomalaisille näköjään tärkeämpiä joukkuepelejä.
    Sanon leikilläni, että ihmeitten aika ei ole ohi, kun saksalaiset ovat oppineet pelaamaan jääkiekkoa ja suomalaiset jalkapalloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saimme kutsun saksalaisperheen luokse, katsomaan lauantain Saksan ottelua. Aika jännittää koska tiedän perheessä olevan kovia jalkapallofaneja. :) Mutta ihan hauskaa kokea sekin. Eikä olla voitu tavata tietenkään pitkään aikaan, niin senkin takia mukavaa. Ehkä meidän pitää sitten kutsua perhe meidän luokse katsomaan jääkiekkoa, heh. 😄

      Poista