tiistai 13. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022, 13. luukku: Wilhelmiina-keksit














Hauskaa tiistai-myöhäisiltaa!

Tänään postaus ilmestyykin näin myöhään. Pahoitteluni siitä! Olin aika kiireinen koko aamun enkä ollut muistanut etukäteen ajastaa yhtään postausta. Iltapäivällä aloitin kirjoittamaan, mutta jotain tuli taas ja homma jäi tietysti aivan kesken. Mutta tässä sitä nyt ollaan, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eikö vaan? :)

Kuvissa esiintyvät suurta suosiota saaneet wilhelmiinat jotka valmistin tällä ohjeella, KLIK!



Wilhelmiina-keksit

200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keltuainen joukkoon.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita taikina murumaiseksi.
Muotoile keksitaikinasta ø noin 2 cm:n paksuisia tankoja leivinpaperoidulle pellille noin 10 cm:n välein. Taikinasta tulee 4 tankoa yhdelle pellille.
Paista Wilhelmiina-tankoja 175 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja Anna Wilhelmiina-keksien jäähtyä pellillä.




Mikä on sinun lempparipikkuleipäsi jouluun?

 

2 kommenttia:

  1. Kivan helppo resepti pikkuleiville! En ole koskaan itse tehnyt Wilhelmiinoja, vaikka ne ovat niin hyviä!
    Iloisia jouluvalmisteluja teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri mainitsin jollekin, että nämä pikkuleivät ovat siitä hyviä, kun raaka-aineita ei ole montaa eikä tarvitse erikseen kaivella pursotuspusseja eikä muotteja. Eli nämä voi tehdä silloin, kun aikaa ei ole rutkasti. :) Iloisia jouluvalmisteluita teille myös! ❤️💕

      Poista