-

-

tiistai 12. helmikuuta 2019

Miten ulkosuomainen hankkii Babysitterin?

Kun tosiaan ne sukulaiset ja isovanhemmat asuvat siellä Suomessa, niin mistä vanhemmat taikovat pienille lapsilleen lastenvahdin? Isommat lapset toki viihtyvät sen muutaman tunnin keskenään, mutta kyllä niiden pienempien kanssa täytyy olla haukkana koko ajan. Mutta eihän sitä voi linnottautua kokonaan kotiinkaan, vaan joskus niiden äidin ja isänkin on päästävä jonnekin ihan rauhassa kahden kesken. (Puhumattakaan lääkärikäynnistä joka sattuu sopivasti silloin, kun mies on työmatkalla ja lapset pieniä taaperoita...Nimimerkki: Kokemusta on)

Meidän lapset aloittivat saksaa taitamattomina päiväkodissa 3-vuotiaina. Päiväkodissa työskenteli mukavia, nuoria lastenhoitajiksi opiskelevia. Jotenkin yksi asia johti toiseen ja kysäisimme tekevätkö nuoret opiskelijatytöt myös iltaisin ja viikonloppuisin babysitterkeikkaa. He tekivät ja niin saimme heti tutuista nuorista, tutuista niin meille kuin lapsille (erityisen tärkeää!) sopivat babysitterit lapsillemme. Nuoret tarvitsevat aina sitä ylimääräistä taskurahaa ja heillä oli kaikki tietotaito olla pienten lasten kanssa.

Ehdottomasti suosittelen kysymään päiväkotien kautta. Jos he tekevät hommansa hyvin päiväkodissa niin varmasti hienosti myös siellä kotioloissa. Myös kaverin lasten päiväkodista voi kysäistä, jos omien lasten päiväkodissa ei ole harjoittelijoita.

Koulun loma-aikoihin seurakunnat ja erilaiset urheilu - ym. seurat järjestävät päiväohjelmaa lapsille. Hinnat ovat mielestäni hyvin kohtuullisia, paikkoja rajoitettu määrä, mutta ohjelmaa yleensä näyttää olevan vaikka minkälaista. Vaikka Saksassa vielä onkin paljon kotiäitejä -ja - isiäkin (Hausfrau, Hausmann), tällaiset 'päiväleirit' mahdollistavat kyllä hienosti vanhempien työskentelyn loma-aikoina. Ei kaikilla ole niitä isovanhempia yms. auttamassa. Ennen lomia näitä mainoksia näkee kyllä hyvin vähän joka puolella ja varmasti tavoittaa tällaista palvelua kaipaavat. Lapset ovat saaneet myös koulussa tällaisia esitteitä. Tämäkin asia voi olla sellainen, että löytyy hieman isommista kaupungeista ja nämä päiväleirien hinnat ja ohjelmatarjonta vaihtelevat varmasti paljon eri puolilla Saksaa. (Jos siis ko. palvelua on edes tarjolla loma-aikoina!)

Babysitterin voit myös löytää lukuisten babysittervälitysfirmojen kautta. Niitä on useampi ja niiden kautta voit itsekin tarjoutua palveluun hoitajaksi. Löytyy monta erilaista sivustoa. Uskoisin, että ovat hyvin luotettavia ja taustat tsekataan huolella yms. Itse emme ole KO. palvelua tarvinneet, mutta varmasti tätäkin kautta löytää juuri sen omalle perheelle sopivimman. Ja isommissa kaupungeissa isommat mahdollisuudet, tiedä vaikka kuinka paljon suomalaisia työnhakijoita listoilla...(Mutta tosiaan valitettavasti näistä välitysfirmoista en osaa sen enempää sanoa, eikä ole kokemusta. Pitää kysellä tutuilta, jos heillä omakohtaista kokemusta.)

Täytyy myös sanoa, että itselläni on vielä eräs läheinen ystävä joka mieluusti auttaa lasten kanssa. Hänellä ei edes itsellään ole lapsia, mutta on ollut monet kerrat lasten kanssa niin hänen kotonaan kuin meillä. Ei lasten viihdytykseen tarvita henkilöä jolla olisi hirveästi kokemusta lapsista (siis ei nyt puhuta pikkulapsista vaippoineen ja ruoan syöttämisiin.), vaan sellainen joka jaksaa pelata sitä Monopolia ja Afrikan tähteä pari tuntia. ;)


--------------------------------------------


Mutta siis ehkä ensimmäiseksi
tsekkaisin paikallisten päiväkotien harjoittelijat,
sitten surffailisin netissä babysitterpalvelussa ja
kolmanneksi kyselisin niiltä hyviltä ystäviltä. :)

Muuten tähän loppuun vielä kirjoitan, että meillä
on käynyt myös opettajaksi opiskeleva nuori neitokainen.
Jo oman opiskelunsa kannalta haluaa
mielellään olla tekemisissä lasten kanssa.
Ja hänet löysimme ihan vain tutun kautta,
piti vaan avata suu koulun pihalla ja asia järjestyi
melkein saman tien. ;)


Mukavaa tiistaita (luulin, että on jo keskiviikko!!)
Aurinkoisin terkuin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti