-

-

torstai 7. helmikuuta 2019

Saksa: Liikennejuttuja

Kun eilen postailin siitä parkkipaikkadraamasta ;) niin kerrataanpa vielä hetki liikennejuttuja, kun ollaan alkuun päästy. Kuitenkin, kun kyseessä on iso maa, n. 83 miljoonaa asukasta on liikennekin varmasti, muiden asioiden mukana, erilaista. Tällaista pientä tuli itselleni mieleen:Autobaanalla on hyvä pitää katse myös taustapeilissä. Ja varsinkin ohitustilanteessa. Kun baanalla on rajaton nopeus ne Porschet ja Audit suorastaan liitävät ohitsesi. Eli nopea ohitus ja takaisin keskikaistalle (jos esim. oikea kaista on pyhitetty rekka- ym. hitaammalle liikenteelle). Ne nopeimmat autot ajavat helposti sen 200 km)/h. Nämä saattavat myös väläytellä valoja, joka on eräänlainen herätys meille hitaammin ajaville.

Muistathan, että autossa on oltava heijastavat turvaliivit kaikille matkustajille. Jos sinulla on 7 hengen perheauto, sinulla pitää olla 7 kpl jne. Kun auto sammuu tien poskeen ja soitat hinauspalvelun koko remmi pukee turvaliivit ylleen ja hyppää ulos autosta. Et siis saa nousta autosta ulos ottamaan takapaksista niitä liivejä vaan ne on löydyttävä auton sisältöä. Hätäpuhelimia löytyy isojen teiden varsilta.

Kun moottoritiellä huomaat hälytysajoneuvon lähestyvän on sinun siirryttävä kaistallasi mahdollisimman sivuun ja keskelle on jätettävä kulkuväylä hälytysajoneuvoille. Tämä toimii aina hienosti.

Radiokanavilla on mielestäni todella paljon liikennetiedoituksia. Mutta kuten sanottu, iso maa, paljon autoja jne. Niitä tiedoituksia kannattaa myös kuunnella. Lomien alkaessa niitä autoja on liikenteessä valtavat määrät ja on hyvä tietää missä se pahin 'Stau' (liikenneruuhka) on tai missä on 'Baustelle' (työmaa). Myös silloin tällöin kuulet puhuttavan 'Falschfahrer' (eli väärään suuntaan ajava) - termistä. Ihme kyllä, mutta näitä on silloin tällöin.

Yhden saksalaisen erikoisuuden voisin vielä mainita. Ei mikään iloinen liikenteeseen liittyvä. Teiden varsilla on isoja, säväyttäviä kylttejä jotka huomauttavat ylinopeuden vaaroista tai kännykän räpläämisestä ajon aikana ja sen tuomasta vaaratilanteesta. Kuvissa saattaa esiintyä lapsia ja kyltit todella iskevät tajuntaan. Olen nähnyt myös sellaisia joissa huomautetaan ajovalojen käyttämisestä. Mielestäni hieno idea!


Tällaista taas tällä kertaa,
ehkä ruudun toisella puolen
Saksaan autolla matkaavia.

Mukavaa loppuviikkoa!!P. S. Koulun pihalla on myös partioinut poliisi seuraamassa aamun lastentuontiliikennettä. Ovat huomauttaneet vääriin paikkoihin parkkeerauksesta, tsekanneet lastenistuimet sekä kuskien ajokortit. Eli aamupöhnässäkin kannattaa ottaa se lompakko, edes se Führerschein mukaan...

6 kommenttia:

 1. Juuri tuollaista se liikenne Saksassa on. Tuttua, kun 30 vuotta siellä olemme asuntoautolla ja vuokrahenkilöautolla ajelleet ristiin rastiin. Ne pikakiitäjät todella saavat välillä melkein sydämen pysähtymään. Todellakin takaa tulevaa liikennettä on seurattava koko ajan. Minusta on niin leppoisaa (jos autoilu Saksan moottoritiellä voi olla leppoisaa) ajella rekkojen keskellä reunakaistalla asuntoauton kanssa. Mutta eihän se aina ole mahdollista.
  Täällä on plussakeli ja vesi tippuu puista. Nyt on lähdettävä taas kerran lumitöihin 😆
  Oikein mukavaa torstaita 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, teillä onkin useamman vuosikymmenen kokemukset jo Saksan liikenteestä ja kaikesta muustakin maahan liittyvästä varmasti. :) Tsemppiä sinne lumitöihin, lumikuntosalille. ;) Hauis kasvaa kohisten! :)

   Poista
 2. Hei!
  Kiinnostavaa, en ole koskaan kuullutkaan esimerkiksi tuosta turvaliivisäännöstä. Toisaalta tuntuu nyt päivänselvältä, että sellainen on, onhan moottoritie todella turvaton jos siellä joutuu liikkumaan ja näkyvyys on vaikkapa huono. Myös siksi, että nopeudet ovat tuntuvasti nopeampia kuin esimerkiksi täällä Suomessa.
  Kiitos jakamisesta, tästä oppikin kivasti uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tosi kiva, että löysit pikkublogistani jotain itsellesi uutta. :) Pitäisi postailla enemmän aiheista joista Saksaan matkaavat saisivat vinkkivitosia. Pitää muistaa nyt kirjoitella enemmän. :) Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Itsekin jonkin aikaa Saksassa asuneena, vinkit autobaanaan tulee kyllä uusille tarpeeseen. Ohittaminen on taitolaji myöskin siellä. Itse pääsin ekaa kertaa kokeilemaan hinauksen tilausta. Aika näppärästi ja järjestelmällisesti se meni saksalaiseen tapaan.
  https://www.hinausautotpurhonen.com/palvelut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, baanalla saa olla silmät selässäkin. Ja tosiaan aina ei tarvitse mennä niiden 'hurjastelijoiden' mukana vaan voi pitää sen itselleen sopivan vauhdin ja pysyä sitten keskikaistalla tai oikealla. Turvallisuus ennen kaikkea :)

   Poista