-

-

torstai 28. helmikuuta 2019

Sumuinen aamu

Tänään ollaan herätty reippaina uuteen päivään. Koko popula sai viime yönä hyvät unet, kun herääminen ennen seiskaa oli hyvin helppoa. 4-viljan puuroa ei keitelty tänään, mutta paikallista sämpylää kyllä popsimme aamulla. Saksalaiset sämpylät joissa on paljon siemeniä ovat mielestäni niitä parhaimpia, esim. paljon kesäkurpitsansiemeniä (nam!). Onkohan niitä samantyyppisiä ympäri maailman Lidl:jä? Voipi olla! Ovat hurjan hyviä teekupposen kanssa. Itse, kun en ole koskaan kahvinmakuun päässyt mukaan.

Tässä ihan meidänkin lähellä on pari leipomoa josta on kiva käydä kipaisemassa muutamat sämpylät aamupalaksi. Yleensä kyllä haemme sämpyjä vain viikonloppuisin. Arkiaamuisin on yleensä liian kova tohina päällä ja se suomalainen 4-viljan puuro hautuu hetkessä itsekseen kattilassa. Hämmennät pari kertaa ja se on siinä. Lapset kasvavat kohisten ja ovat ihan omatoimisia. Voitelevat omat evässämpylänsä tmv., äidin tarvitsee vain pilkkoa nopeasti se kurkku, porkkana tai omppu. Toki osaisivat tehdä sen itsekin ihan hyvin. Nopeuttaakseni aamutouhuja teen itse sataa asiaa yhtä aikaa. Kuten aiemmin mainitsin, olen sellainen touhottaja. :)
Kevätkukkia löytyy jo paljon eri marketeissa 
tai kukkakaupoista. Vielä en ole enempää 
kevätkukkia parvekkeelle ostanut, mutta 
varmasti tässä vielä kerkiän. 
Mulla on eräs lempparikukkakauppa 
jossa on ihanat valikoimat.


Täällä oli aamulla niin sumuista, ettei juuri eteensä nähnyt. Ihana pirtsakka ilma pyöräillä aamulla koululle. Ihana tunne, kun palaat sisätiloihin ja poskilla on pieni puna ja hehku. Kaulahuivi pitää olla tiukasti kaulalla ja ne sormikkaat pitää muistaa. Poikakin oli jättänyt (siis unohtanut) takkinsa odotushuoneeseen ja päätin sitten tehdä pyörällä pienen retken takkia hakemaan. Hän on kyllä sellainen unohtelija! Kehen lie tullut... :D

Aamupäivällä käväisin vaatekaupoille ystävän kanssa. Hän osallistuu hääjuhlaan tässä piakkoin ja hän oli juhlavaa jakkua vailla. Nyt ei tarttunut jakkua mukaan, mutta jotain muuta kyllä. Itsekin löysin jotain kivaa, mutta siitä voin kertoa tuonnempana. Se voisi olla hyvä reissuvaate, jos ja kun tässä keväällä reissuun lähdemme miehen kanssa. Kun en ollut etsimässä mitää erityistä, niin tottakai jotain löytyi. Niinhän se menee; kun ei etsi, se kävelee vastaan. ;)


Lounas miehen kanssa, ihanan lämmittävää gulassikeittoa kahvilassa.
Mies sattui tulemaan minua vastaan ja oli matkalla kotiin lounaalle,
mutta kurvasimmekin sitten yhdessä keitoille. Ja olipas taas hyvää,
kaiken pyöräilyn jälkeen lämmitti mukavasti.Mukavaa loppuviikkoa sinne.
:)

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat kevätkukista!
    Saksalaiset sämpylät ovet niin hyviä. Juuri ne, joissa on paljon kurpitsansiemeniä 😊

    VastaaPoista