-

-

keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Kotitekoiset Paulat! (suklaavanukasta)

Heipä hei ja paljon aurinkoisia terkkuja meiltä!En ole kyllä nenääni kauppareissua enempää näyttänyt ulkona, vaikka noin kaunista onkin. Olen pessyt läjäpäin pyykkiä ja muutoin siivoillut. Eräiden nimeltä mainitsemattomien tyyppien talvitakit näyttivät jo niin hurjilta (onneksi tänä talvena heillä on 3 takit!), että oli pakko laittaa pesuun. Samoin käsineitä ja kaulureita yms. Kun on joka päivä päällä ja välitunneilla kohelletaan mitä kohelletaan niin totta kai tulee osumia. ;) Neidin upouudet korvaläpät myös lentivät mihin lie niin niitäkin on jo keritty hinkata puhtaaksi. Pinkki on ihanista ihanin väri tietty, mutta se tarkoittaa sitä, että äiti pääsee pyykkäämään... ;) Mutta onneksi tekee työn mun puolesta, ei tarvitse kuin painaa nappia ja heittää sopivan verran pesupulveria perään.

Tänään aion käyttää purkin pohjalta viimeiset linssit ja teen keiton iltaruoaksi. Paistan lihapulllia pakkasesta varmuuden vuoksi, että saan ipanat tyytyväiseksi. Alkupalaksi heille kauhallinen keittoa ja main course saa olla ne lihapullerot. Saa nekin käytettyä! Minä voin syödä kaiken linssikeiton, ei tuota ongelmia. Ai niin, pitäähän sille miehelle jättää jotain...

Tällä viikolla on vielä yksi tapaaminen, se hieman jännittää, mutta muuten ei ole mitään ihmeellistä. Ai niin, alkaahan minulla pari uutta kurssia, toinen tällä ja toinen ensi viikolla...Sekin tietty jännittää, vaikka siis toinen kursseista on 'sama' kuin missä olen jo käynyt. Uusia ihmisiä vain. :)


Ja tähän loppuun vanukaskuvia & resepti!
Näiden tekemisestä on hetki aikaa, olen vain
unohtanut jakaa reseptin täällä blogissa.
Mutta tuli hurjan hyvää ja olihan se helppoakin.
Lapset tykkäävät nyt ainakin. :)Ohje, Valio, KLIK!


5 dl täysmaitoa
2 ½ rkl perunajauhoja
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Mittaa kattilaan maito, perunajauhot sekä kaakaojauhe-sokeriseos. Jos kaakaojauhot ovat kokkareisia, sihtaa ne siivilän läpi. Vatkaa tasaiseksi vispilällä. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Käytä sekoituksessa esim. puulastaa tai -haarukkaa. Kun seos kuplahtaa, nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri. (Tarkista makeus, lisää sokeria halutessasi.) Nosta kattila altaaseen kylmään veteen jäähtymään. Sekoittele silloin tällöin jäähtymisen aikana. Näin tehden kiisseli ei kuoretu.


2 kommenttia: