lauantai 29. helmikuuta 2020

Koulutarvikkeet Saksassa, mitä huomioida!

Olen kirjoittanut neljäkymmentä ;) kertaa aiemminkin lasten koulutarvikkeista täällä Saksassa. Tämä postausidea tuli mieleeni, kun tällä viikolla lapsen käsityötarvikkeita oli hävyksissä ja niiden perään huhuilimme (onneksi ne löytyivät, mistäs muualta kuin koulusta!). Mutta, jos blogin ääreessä piipahtaa joku vasta Saksaan muuttanut ja saa kenties hieman ideoita. :)



  1. Se reppu!! Schulranzen!! Ne maksavat paljon, alle 100€ varmaan ei edes löydy reppua, ellei ole tosi hyvää alennusta. Se valitaan yleensä laukkukaupassa osaavan myyjän kanssa. Kokoja on niin erilaisia ja lapset eri kokoisia. Niiden mukaan yleensä tulee penaali, kukkaro sekä urheilukassi (Sporttasche/Beuteln). Yksi hyvä lisäostos on myös repun päälle pujotettava heijastava, keltainen sadesuoja. 
  2. Ja älkää tehkö samaa virhettä kuin minä ja hankkiko eväsrasioita sekä juomapulloja ennen repun ostoa. Repun sivussa on paikka pullolle eikä liian pyöreä pullo yksinkertaisesti mahdu siihen tai sitten se aina 'pullahtaa' ulos. :D Been there, olen löytänyt auton takapaksista kieriviä juomapulloja... Janoinen lapsi ollut koulupäivän jälkeen...Myöskään liian iso eväsrasia ei mahdu sille tarkoitettuun taskuun. Lapsen on kuitenkin itse se rasia sieltä poimittava ja tungettava takaisin. 
  3. Lapset aloittavat kirjoittamaan mustekynällä jo ekasta luokasta lähtien. Kynien hinnat alkavat ehkä vitosesta ja en sitten tiedä kuinka paljon ne voivatkaan maksaa. Meillä on ollut n. 10 € maksavia kyniä. Niitä on mennyt rikki ja niitä on hävinnyt. Vasureille ei löydy yhtä helposti, mutta kyllä niitäkin vaihtoehtoja toki on. Mutta siis hirmu kalliita kyniä en kyllä näille kahdelle veijarille olisi ostanut ekalle luokalle. 
  4. Meidän muksuilla on ollut todella vähän ulkoliikuntaa. Eli olemme tarvinneet panostaa vain vaaleapohjaisiin sisäurheiluun sopiviin kenkiin ja (urheilu)shortseihin. Uikkarit ja teepparit nyt löytyy muutenkin. Tai toki niitä shortsejakin löytyy, mutta you get my point. Niihin muutamaan ulkoliikuntakertaan on riittänyt ne lenkkarit joilla tarvotaan muutenkin keväällä. 
  5. Erityisesti toisella lapsella ;) on hävinnyt kouluun ihan hirveä määrä kaikenlaista. Eli mitään arvokasta pipoa tai takkia en ole lapsille ostanut siis koulua varten. Meillä on hävinnyt myös mm. Adidaksen urheilukassi jossa oli melkein iskemättömät kengät, shortsit, teepparit ym. Tämä tapahtui melkein heti koulun alkamisen jälkeen, eikä sitä isohkoa kassia löytynyt 4 vuoden aikana. Nykyisestä lastemme koulusta häviää... polkupyöriä myös usein ja erityisesti jotain hienoja fillareita. Meidän muksuilla on ihan 'perusmerkkiset' fillariliikkeestä.
  6. Opettajilla on tietyt merkit joita haluavat ostettavan, mutta kukaan ei varmasti katso kieroon, jos ostat jotain muuta. Kunhan on ne vesivärit ja pensselit ym. Joten vaikka kyljessä lukisi Rainbow tai Pirkka, niin varmasti kelpaa. :) Meidän muksujen vesivärit sponssasi muuten paikallinen pankki. Siellä jaeltiin koulunsa aloitteleville vesiväripakkauksia. Tällaisia kamppiksia on varmasti silloin tällöin.
  7. Minun mielestäni on ollut parempi päällystää kirjat kontaktimuovilla kuin ostaa niitä irrallisia muovipäällysteitä. Okei, se päällystäminen on ihan todella ärsyttävää puuhaa, mutta niin paljon kätevämpi ja siinähän pysyvät vaikka mitä tapahtuisi. Kun lapset rempovat repusta kirjojaan edestakaisin ne irtonaiset päälliset tarttuvat aina johonkin ja muoviin tulee helposti reikiä. Niin ja vielä parempi juttu: kun minä (tai oikeasti mies :D) päällystän ne koulun lainakirjat, ei seuraavan perheen tarvitse huolehtia kontaktimuovin kanssa stressaamisesta. Teen suorastaan palveluksen yhteiskunnalle! ;)

Hih, tällaista höpinää nyt tähän väliin. Toivottavasti tavoittaa ihmiset jotka tällaisia vinkkejä kaipaavat! Mukavaa viikonloppua sinulle. :) 

P.s. Ja Huom! Toisessa koulussa jutut voivat olla täysin päinvastaisia kuin täällä meillä. 

4 kommenttia:

  1. Noinhan se menee. Lapset hukkaavat tavaroitaan, mutta ainakin me vanhemmat juoksemme hävinneitten tavaroitten perässä, kun ne eivät ole "ilmaisia" eli verorahoista maksettuja.
    Rheinland-Pfalzissa saa kulukirjat kaikilla asteilla ja kaikissa koulumuodoissa maksutta lainaksi, jos huoltajien/koululaisen vuositulot tulot ovat alle 22 650€ tai kummankin yhteensä alle 22 750 €. Anomus lähetetään kaupungin virastoon koulun kautta suljetussa kirjekuoressa niin, että opettajatkaan eivät näe kenenkään tuloja.
    Suurempituloisetkin voivat saada koulukirjoja lainaksi maksua vastaan, mutta siitä minulla ei ole tarkempaa tietoa.Oppikirjoihin kuuluu myös kiinteästi eritasoisia harjoituskirjoja ja lisävihkoja ja niitä ei voi lainata ja palauttaa takaisin. Jos itse on ostanut oppikirjansa, niin niitä voi myydä käytettyinä eteenpäin.
    Heh, niistä "hajamielisistä professoreista" tulee aikanaan ihan kelpo kansalaisia. Lentävät mokomat pesästä, juuri kun heistä on tullut järkeviä. Opettajilla ja vanhemmilla pitää olla suuri frustraatiotoleranssi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me olemme alusta asti lainanneet koulusta kaikki kirjat, jotka vaan on pystynyt lainamaan. Koska sitten säästyy siltä, että kirjoja pitäisi osata antaa/myydä eteenpäin. Lapsille ainakin osunut kohdalle ihan hyvin pidettyjä kirjoja. Vihkoja tuntuu kuluvan, kun yhdelle sivulle kirjoitetaan pari hassua juttua. :D Ja siten kohta vihko on jo täysi. Pikkujuttuja. :) Mukavaa sunnuntaipäivää sinne. 🌹

      Poista
  2. Ala-asteella oli meilläkin hävyksissä milloin mitäkin, mutta nyt pojat oppineet jo huolehtimaan tavaroistaan. Hyviä tälläiset vinkit, niille jotka niitä kaipaavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näistä on jollekin hyötyä :) Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle! 🌹

      Poista