-

-

tiistai 17. maaliskuuta 2020

Koulut kiinni

Tuo edellinen tiikerikakku-postaus oli ajastettu ja kirjoitettu jo viikonloppuna. Nyt vielä päivän toisena postauksen jotain muuta...


*************

Noh, nyt täällä kotoillaan neljän seinän sisällä kuukauden verran. Koitetaan pysyä terveinä, ei käydä kauppaa tai tarvittaessa apteekkia kauempana. Ja siis moni muu paikka pitää ovensa säpissä. Katsotaan läksyt koulun järjestelmän tai sähköpostin kautta ja koitetaan osata tehdä ne äidin tai isän opastuksella. Onneksi nyt on aikaa niille läksyille, aloittakoot vaikka aamulla ja ennen nukkumaanmenoa laitetaan ne viimeiset pisteen ja pilkut. Nyt ei ole niin väliä, kunhan tulee tehtyä oikein ja kaikki tehtävät tietysti. Luojalle kiitos, että me olemme tähän asti pysyneet terveinä ja myös paikalliset ystävät (tai toki läheiset Suomessa!) keiden kanssa asiasta tulee keskusteltua WhatsAppin välityksellä päivittäin. Luojalle kiitos, myös tuhansista Lego-paloista jotka pitävät lapset kiireisinä tai lautapeleistä (konsolipelejä meillä saa pelata yleensä vain kerran viikossa. Mutta katsotaan jos tällainen kotikaranteeni olisi poikkeus ja Pleikkari ja Wii avautuisi useammin...). TV&Netflix&Amazon Prime on tylsistyneen pelastus, heh ja isolla parvekeella voi halutessaan ottaa happea 'mainostauolla'. ;)

Nyt on tärkeää pysyä mahdollisimman terveenä ja nyt on rutkasti aikaa keskittyä yhteiseen tekemiseen. Lapsilla oli eilen suru puserossa, vaikka olemmekin puhuneet asiasta jo moneen otteeseen, mutta eilen keskustelimme aiheesta myös. Kyllä tällainen, uusi tilanne on aikuisestakin streessaava niin miksei sitten lapsenkin mielestä. 

Mutta että elämä ei ole pelkkää TV:n tuijotusta ;) niin aion myös ottaa itseäni niskasta ja saattaa loppuun sellaisia asioita jotka ovat jääneet syystä tai toisesta roikkumaan. Aion myös virkata taas kasan tiskirättejä, kun bambulankaa löytyykin sopivasti. Talvella alkanut espanjan kurssi jää nyt pitkälle tauolle, mutta nyt kotona voisi yrittää opiskella hieman. Yöpöydällä olevat pari kirjaa voisi lukaista loppuun ja tehdä viimeiset sivut sudokuista. Ja tosiaan meillä on sataneljä lautapeliä vähintään, että jos ottaisi joka päivä matsit lasten kanssa ja voittaja saisi isoimman jätskiannoksen....No okei, kaikille tasapuolisesti! ;)Mutta nyt vaan koitetaan pysyä terveinä! 
Pidetään yhteyttä niihin vanhimpiin 
sukulaisiin puhelimitse, tuodaan 
oven taakse ruoat jne. Välitetään.Paljon terveisiä just sulle!!
2 kommenttia:

  1. Samanlaista on nyt meillä elämä. Kotikoulua käy vanhin lapsenlapsi. Happihyppelyt vielä eivät onneksi ole kiellettyjä meillä. Metsä rauhoittaa ja antaa voimaa tällaisina aikoina. Mutta ei niin pahaa, ellei jotain hyvääkin. Perheet voivat nyt viettää yhdessä enemmän aikaa ja niitä juttuja, mitä ei koskaan ehdi tekemään, voi tehdä nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on aikaa olla perheen kesken, pelailla ja piirrellä, katsella elokuvia tai vaikka yhdessä niitä koulujuttuja. :) Pidetään huolta toisistamme ja jaksamista sinnekin. ❤

      Poista