-

-

keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Mitä tehdä kotona?

Heipä hei! Koitan pitää blogin yleisen ilmapiirin kepeänä enkä hirveästi postaile mistään ikävämmästä. Joten nyt vain yleistä höpinää siitä, että mitä kaikkea sitä kotioiloissa voisi puuhailla näinä stressaavina aikoina. 1. Vaikka itse en tätä hirmuisesti harrasta :D (lauantaina jumppasimme puolen tunnin ajan koko perhe videon mukana jonka löysimme sattumalta YouTubesta.), mutta kotijumppavideoita löytyy nyt jos jonkinlaisia! Oma kuntosalisi saattaa järjestää tai personal trainer. Mielestäni jotkut jopa olleet ilmaisia, mutta tällaisina aikoina moni toki haluaa tukea yrittäjiä ja maksaa erittäin mielellään. Meidänkin kuntosali järjestää tällä hetkellä online-tunteja. Ehkä pitäisi kokeilla miehen kanssa. ;)
 2. Netissä myös erilaisia leivontahaasteita. Kinuskikissakin taisi sellaista mainostaa. Tällaiseen voisin tarttua ilomielin!
 3. Nyt on aikaa ottaa esille talvivaatteet ja asusteet. Pestä ne puhtaaksi ja säilöä ne kellariin, kaapin perälle jne. Ja villasukat voi parsia halutessaan. :) (Meillä on jo pesty monta koneellista huiveja ja myssyjä.)
 4. Itse aion käydä lävitse lasten vaatteet. Tuntuu ihan oikeasti, että kasvavat 1 cm päivässä ja housut näyttävät aina lyhyiltä. Nyt kotona ollessa voi olla toki vaikka shortsit jalassa, ei tarvitse 'vaatteilla koreilla'. ;)
 5. Minulla on monta sudoku- ja ristikkolehteä kesken. Koska ostan aina uuden vaikka edellinen on vielä puoliksi täyttämättä. :D Sanaristikot ja sudokut ovat mielestäni parasta aivojumppaa, tykkään kovasti ja tuntuu niin hitsin hyvältä, jos saan lyhyessä ajassa valmiiksi. Toki ei se mikään urheilulaji ole eikä kukaan ole ojentamassa pokaalia ja miljoonaa dollaria vaikka kuinka lyhyessä ajassa ratkaisisin maailman vaikeimman krypton. ;) Mutta minulle ainakin ollut aina hyvä rentoutumiskeino.
 6. Käsityöt! Käsityöt! Käsityöt! Jos vaan olisi kangasta (mitä on pitänyt käydä ostamassa jo monta viikkoa sitten...) ompelisin heti tänään uudet koristetyynynpäälliset. Mutta, kun kangasta ei löydy ellen vanhaa mekkoani uhraa siihen tai pöytäliinaa (EI!) niin annetaan olla. Mutta lankaa löytyy vielä hieman ja olenkin virkannut kasan tiskirättejä. (Ja, jos ei välitä käsitöistä niin nyt voisi askarrella ystävien syntymäpäiväkortit tai vaikka elämänsä ekat vapuntoivotuskortit. :D)
 7. Ainakin saksalaisilla kanavilla on ollut lapsille opettavaista ohjelmaa ja netin kautta löysin heille vaikka mitä. Myös Netflixistä olen laittanut lapsille pyörimään luontodokumentteja.
 8. Nuku, lepää, kuorsaa, koisaa...Ihan niin paljon kuin etätyöltä, lasten hoidolta, lasten kotiopetuksesta kerkiät. Nyt on siihen aikaa! Ihan hyvällä omatunnolla vielä. 
 9. Hemmottelua! Mitä ikinä se sinulle merkitseekään. Olkoot vaikka se jumppatuokio tai puutarhatyöt. Nyt on niin helppo ajautua syville vesille ja vaipua synkkyyteen. Mutta jostain on löydettävä se päivän piristys ja joka saa jaksamaan vaikka niitä etätöitä tai sitä, että joutuu viettämään niin paljon aikaa kotioloissa. Tämä on niin rankka paikka monelle, mutta yhdessä toisiamme tukien selviämme varmasti. Näin on uskottava. Ja terveydenhuollossa työskenteleville se vasta rankkaa onkin, syvä kumarrus heille!
 10. Ja viimeisenä, jos olet itse terve ja naapurustossa vaikkapa vanhempia ihmisiä niin laitappa viestiä tai rappukäytävään lappua, että olet valmis auttamaan. Siinä samalla, kun itse kipaiset nopeasti lähikaupasta hakemaan ne viikon ostokset niin varmasti voi ostaa ne muutamat naapurin tarvitsemat myös. :) Ja tietenkään unohtamatta niitä omia läheisiä ja sukulaisia keiden ei esimerkiksi ikänsä puolesta edes kuuluisi liikuskella ihmisten ilmoilla (eikä siis tietenkään muidenkaan pidä, muuta kuin kauppa-tai työasioissa. Toki lenkillä saa käydä.) Joten Meset ja Wapit laulamaan!

Ehkä tässä oli saman toistoa mitä muutkin ovat kirjoitelleet, mutta halusin 
vain kantaa korteni kekoon. Tämä auttaa niin paljon itseänikin ja auttaa 
laittamaan asiat perspektiiviin. Tässä samassa veneessä me kaikki nyt ollaan 
vielä aika pitkään...

Hyviä vointeja ❤
Ihan yksinkertaisia bambutiskirättejä.

p.s. Eikä tietenkään pidä unohtaa hyviä elokuvia ja laadukkaita sarjoja!
Me otimme Disney + -striimauspalvelun ja se alkoikin täällä
Saksassa eilen. :) Illat kuluvat siis lasten kera hauskojen 
leffojen ääressä.

2 kommenttia:

 1. Kauniita tiskiliinoja! En raaski noin kauniita millään kutsua räteiksi😀Kivoja vinkkejä myös tekemiseen. Niitä nyt tarvitaan. Onko Saksassa nyt ulkonaliikkumiskielto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä ulkonaliikkumiskieltoa, ulkoilla saa. Mutta kotona pitää pysyä ja esim. puistot ovat suljettu. Että ihmiset eivät 'kokoontuisi' siellä. Yli 2 hengen kokoontumiset kielletty, ei koske työtä eikä perhettä. Esim. vaatekaupat ovat kiinni, mutta rautakaupat saa olla auki. Ja tietysti osavaltiokohtaisia eroja on varmasti jossain asioissa, mutta nämä yleiset ohjeet pätevät kaikkialla.

   Poista