Tällainen sitruunainen valmistui taannoin Valion reseptillä, klik!
POHJA
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
2 prk (à 150 g) Valio crème fraîchea 28%
1 muna
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita.
Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele kakkutaikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetulla kädellä. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Yhdistä kulhossa kaikki kakun täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1 min, jotta täytteestä tulee kuohkeaa ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, n. 35 min.
Oma juustokakkuni joutui tällä kertaa 'tyytymään' tavalliseen vuokaan. Omistan vain hyvin leveän irtopohjavuoan ja pohjataikinan valmistuttua kauhistuin taikinan vähyydestä.... Eli sen takia tein tavalliseen piirakkavuokaan. Meilläpäin ei maustettuja rahkoja tunneta (ainakaan, että minä tietäisin niistä...) joten maustoin täytteen luomusitruunalla sekä raastetulla kuorella. Joskus leipomisessa joutuu varioimaan ja keksimään uusia ratkaisuja. :)
Herkullista viikon alkua! Yum!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti