perjantai 7. marraskuuta 2014

Amerikkalainen appelsiinijuustokakku



Tämä Yhteishyvän sivuilta aikanaan napattu juustokakku resepti on testattu useasti ja todettu hyviiin maistuvaksi herkuksi. Appelsiinituorejuuston puuttuessa voit käyttää appelsiinikuorta ja -mehua. Kuten kuvasta näkyy, oma irtopohjavuokani on niin leveä, että kakusta tulee hauskan littana. Makuun ei vaikuta, onneksi. ;) Tämähän maistuisi vaikka isälle sunnuntaikahvien seuraksi...










Amerikkalainen appelsiinijuustokakku (12 annosta)

Pohja

150 g margariinia
3 rkl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja


Täyte

2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja



Voitele irtopohjavuoan reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa n. 50 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti